Allegri hvalio Portugalca: Mislim da Ronaldu svi trebamo čestitati

Trener Juventusa pred meč protiv Reala

Allegri hvalio Portugalca: Mislim da Ronaldu svi trebamo čestitati

Strateg Juventusa Masimiliano Allegri iskoristio je priliku da pred večerašnju utakmicu četvrtfinala Lige šampiona pohvali prvu zvijezdu Real Madrida Cristiana Ronalda. 

Allegri je već dobro upoznat o kvalitetima Portugalca koji je njega i Juventus koštao titule prvaka prošlog ljeta jer je postigao dva pogotka u velikom finalu, a osim toga postigao je barem jedan gol u svakom od pet mečeva koliko je odigrao protiv Stare dame.

Upravo zbog toga Allegri je svjestan da neće biti lako zaustaviti ga.

"Moramo biti veoma dobri kao kolektiv kako bi ga zaustavili. Mislim da trebamo čestitati Ronaldu jer kada imate 30 ili 31 godinu i promijenite stil igre potpuno, onda je to nešto izvanderdno", poručio je strateg Stare dame kojeg su novinari kasnije upitali da li smatra da će Zidane početi na desnoj strani sa Iscom ili Baleom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Isco ili Bale? To morate pitati Zidanea jer sam ja trener Juventusa i nisam u poziciji da komentarišem takve stvari. Iskreno, mislim da su veće šanse da Bale počne, ali također i Isco ima šansi. Zaista ne znam", poručio je Allegri.

Podsjetimo, večerašnja utakmica između pomenutih rivala igra se u Torinu s početkom od 20.45 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi