Allegri ima prijedlog: Neka utakmice traju po četiri sata
Foto: EPA

Baš je ironičan

Allegri ima prijedlog: Neka utakmice traju po četiri sata

E. Škorić

Trener Juventusa Massimiliano Allegri imao je šta da kaže nakon jučerašnjeg remija u Bergamu protiv Atalante (2:2).

Dosta uzbuđenja bilo je u Bergamu, gdje je Atalanta izvukla bod i to na nevjerovatan način.

Juve je kod 2:1 postigao gol preko Marija Mandžukića, no video tehnologija je poništila pogodak Staroj dami, koja je kod 2:2 promašila penal (Dybala).

"Trebalo bi češće da koristimo VAR, da promijenimo nogomet i da to više ne bude sport. U drugom dijelu sezone treba analizirati svaku utakmicu, detalj po detalj i onda da ona traje četiri sata", ironičan je bio trener Juventusa Massimiliano Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"VAR je zamišljen da pomogne kod ofsajda, penala, da li je lopta prešla gol liniju, ovo nema smisla. Ne možemo da ga koristimo u ovakvim situacijama kada je u pitanju subjektivna procjena i odluka sudije", dodaje Allegri, koji je nakon šest trijumfa u nizu prosuo prve bodove i sa 19 bodova je na diobi drugog mjesta s Interom, dok je Napoli lider sa maksimalnih 21 bodom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi