Allegri javno prozvao Higuaina i priznao šta mu zamjera

Argentinac potpuno zatajio

Allegri javno prozvao Higuaina i priznao šta mu zamjera

Kao da trener Juventusa Massimiliano Allegri više nije mogao da šuti, pa je javno prozvao jednu od najvećih zvijezda Stare dame.

Argentinski napadač Gonzalo Higuain našao se na meti kritika trenera Juventusa, koji je priznao da je nezadovoljan njegovim izdanjima. Pored toga što je Higuain potpuno zatajio ove sezone, Argentinac općenito od dolaska u Juve zaista rijetko postiže bitne golove za ovaj klub, a u junake se kao po pravilu pretvaraju neki drugi igrači, prije svih Paulo Dybala.

"Nije važno hoće li Higuain zabiti 25 ili 30 golova. Važno je da ti golovi budu odlučujući, da nam donesu bodove i imaju vrijednost. Fizički je u boljem stanju nego prije, trenirao je za vrijeme reprezentativne pauze ali još uvijek nije na svojih sto posto. Trenutno je na polovini svojih mogućnosti i stvarno mislim da može igrati puno bolje", priznao je Allegri šta zamjera Higuainu, od kojeg se očekivalo da bude prevaga na nekim velikim utakmicama Juventusa u prošloj ali i ovoj sezoni.

S druge strane, Allegri je kao pozitivan primjer istakao Paula Dybalu, mada je i njemu pronašao jednu manu.

"Dybala ima 23 godine i mora naučiti kako rasporediti energiju tokom utakmica, jer bi se moglo dogoditi da ostane bez snage u određenim utakmicama pred kraj sezone. Također, mora poboljšati igru desnom nogom, kao i Bernardeschi. On je sjajan fudbaler i sretan sam što imam priliku sarađivati s njim, iako ga je nezahvalno porediti s drugim igračima", riječi su Juventusovog trenera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gonzalo Higuain je prošlog ljeta stigao u Juventus za ogromnih 90 miliona eura, ali se ipak stiče dojam da nije u potpunosti opravdao očekivanja, iako je za Staru damu zabio veliki broj golova. Interesantno, Higuain je i u Argentini često na meti kritika navijača koji ga optužuju da jednostavno nestane sa terene kada god dođe neka velika utakmica.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti