Allegri je konačno slobodan
EPA

Uskoro se vraća poslu

Allegri je konačno slobodan

Italijanski stručnjak Massimiliano Allegri više nije na platnom spisku Juventusa. 

Allegri je godinama dominirao sa Juventusom u Serie A, osvojio je mnoštvo trofeja, ali činjenica da nije uspio otići do kraja u Ligi prvaka koštala ga je posla u Torinu.

Koncem prošle sezone Allegri je dobio otkaz u Juventusu i na njegovo mjesto je u međuvremenu došao Maurizio Sarri, no sve dosad je 52-godišnji stručnjak bio ugovorom vezan i uredno je primao plaću.

Mediji u Italiji javljaju kako je Allegriju sada konačno istekao ugovor i da može razmišljati o novom poslu, bez potrebe za pregovaranjem o otpremnini, a ovim će i Juventus osloboditi jednu stavku u budžetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nedavno je Allegri izjavio da aktivno uči engleski jezik i da je spreman okušati se izvan Italije. Njegovo ime se u proteklom periodu dovodilo u vezu sa Manchester Unitedom, Tottenhamom, PSG-om...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...otpustili ovakvog trenera i doveli onu ublehu hahahahaahah...sljedece sezone nece ni scudetto uzeti,a u Europi ih svakako niko ne uzima za ozbiljno.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi