Nije Juventus prodao samo Miralema Pjanića

Dvojica mladih igrača napuštaju Staru damu

Nije Juventus prodao samo Miralema Pjanića

Danas su iz Barcelone i Juventusa stigle zvanične potvrde: Arthur Melo po završetku sezone seli na Allianz stadion, a Miralem Pjanić ide na Nou Camp.

Iako je sve dogovoreno kao razmjena dva kluba, zvanično se radi o zasebnim transferima.

Barcelona će za Pjanićev transfer platiti 60 miliona eura (+ 5 miliona eura bonusa), dok će Stara dama za Arthura izdvojiti 72 miliona eura (+ 10 miliona eura bonusa).

Dio razlike je Juventus, međutim, već nadoknadio.

Danas stižu vijesti da je Juventus prodao dvojicu svojih mladih igrača i da je tako zaradio ukupno 10 miliona eura.

Sky Sport Italia, L'Equipe, RMC Sport i mnogi drugi tvrde da je Juventus već prodao 22-godišnjeg napadača Stephyja Mavididija Montpellieru, te da on prolazi ljekarske preglede. Montpellier će navodno za njegov potpis izdvojiti pet miliona eura.

Nekadašnji omladinski reprezentativac Engleske je proteklu sezonu proveo na posudbi u Dijoanu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, Juventus je navodno prodao i 19-godišnjeg krilnog fudbalera Kalyja Sanea Baselu za sličnu sumu novca - oko pet miliona eura.

Inače, za Staru damu je ovo još jedan način da "dovede u red" svoje finansijske knjige za sezonu 2019/2020.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi