Allegri je već bivši, a Juventus ima odličnu zamjenu za njega

Vraća se u Torino?

Allegri je već bivši, a Juventus ima odličnu zamjenu za njega

Endin Čaušević

Masimillianu Allegriju će trebati veliko čudo da na kraju ove sezone preživi otkaz na klupi Juventusa.

Allegri se nalazi na velikom udaru kritika nakon što je Juventus sinoć ispao u četvrtfinalu Lige prvaka od Ajaxa. Ovaj italijanski stručnjak dominira sa Starom damom već godinama u Seriji A, ali Liga prvaka je ostala samo san.

U Juventusu su mu ove sezone jasno dali do znanja da je trofej Lige prvaka glavni cilj, a čak su u klub doveli i Cristiana Ronalda kako bi to konačno ostvarili.

Međutim, Juve je poklekao već u četvrtfinalu i to porazom od Ajaxa koji se smatrao kao autsajder u ovom okršaju. No, holandski klub je sve šokirao fantastičnom igrom i zasluženom pobjedom u Torinu sa 2:1.

Odmah nakon utakmice počelo se špekulisati o tome da bi Masimilliano Allegri mogao dobiti otkaz, ali da će se to tek desiti na kraju sezone. Juve je na korak od titule prvaka Italije i u klubu će vjerovatno ostaviti Allegrija do kraja sezone.

Ipak, bit će potrebno pravo čudo da Allegri i dalje ostane član Juventusa, a to najbolje pokazuje činjenica da su čelnici kluba iz Torina već počeli tražiti novog trenera.

Italijanski Sky Sports objavio je danas da je Juventus kontaktirao bivšeg trenera Antonija Contea i da su obavili prve razgovore oko njegovog eventualnog povratka na klupu Stare dame.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To je dokaz da u Juventusu ne računaju više na Allegrija i da su odlučili da je došlo vrijeme za rastanak. Sigurno da Conte nema ništa protiv povratka u Juve, ali i na trenerski posao jer je već godinu dana bez posla nakon otkaza u Chelseaju.

Conte je na klupi Juventusa bio od 2011. do 2014. godine kada je odlučio da napusti klub i prihvati selektorsko mjesto u reprezentaciji Italije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forza_juve
Napisali ste da ostaje i da je to Agnelli izjavio.
3 0
Armin Armic
ne lupajte bezveze,samo da popunite kvotu clanaka,to je neprofesionalno
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi