Allegri jučer gledao uživo derbi, uskoro će biti imenovan za trenera?

Napoli obavio razgovore s Allegrijem

Allegri jučer gledao uživo derbi, uskoro će biti imenovan za trenera?

E. Škorić

Massimiliano Allegri još uvijek je bez posla, no ubrzo bi trebao da se vrati nogometu.

Allegri je po napuštanju Juventusa bez angažmana, no i dalje pomno prati sva dešavanja u italijanskom i evropskom nogometu. On se spominjao kao trener mnogih velikana koji su ove sezone "zapali u krizu", no još uvijek je slobodan.

Jučer je na San Siru boravio kako bi gledao meč Milan - Napoli (1:1), a čini se da je to bio sudar njegovog bivšeg i budućeg kluba.

Jer, tvrde italijanski novinari, Allegri je u pregovorima s predsjednikom Napolija De Laurentiisom i spreman je da naslijedi Carla Ancelottija, koji se teško nosi s trenutnom situacijom u Napulju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećamo, igrači Napolija su u svađi sa predsjednikom kluba i navijačima, mnogi protestuju, žele da odu, ali ni to nije spriječilo ekipu da jučer na San Siru osvoji bod.

Allegri je s Juventusom osvojio pet naslova prvaka Italije, jedan i sa Milanom, ima i četiri Kupa Italije, tri Superkupa Italije, dvaput je igrao finale Lige prvaka i ima jako veliku reputaciju u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije