Allegri nakon meča pohvalio Pjanića

Italijan zadovoljan našim igračem

Allegri nakon meča pohvalio Pjanića

Juventus je danas na domaćem terenu u okviru 3. kola Serije A porazio Chievo sa 3:0.

Jedan od boljih na terenu je bio bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je danas igrao na nešto drugačijoj poziciji. Naime, Allegri ga je ostavio usamljenog ispred odbrane, odnosno dao mu je nešto defanzivniju poziciju nego do sada.

Nakon meča italijanski stručnjak je očito bio zadovoljan igrom našeg fudbalera. 

"Promjena sistema igre ostavila je Pjanića samog ispred naše odbrane. Odigrao je dobro u nekim situacijama, pročitao je pasove protivničkih igrača i presjekao lopte. Kada je u pitanju odbrambeni dio, moramo svi raditi naporno kako bi bili sigurni da protivnik neće stvoriti mnogo prilika za gol", rekao je Allegri nakon susreta. 

Također, on je iskoristio priliku i da pohvali Argentinca Paula Dybalu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dybala ima sve što je potrebno da postane, zajedno sa Ronaldom, Neymarom i Messijem, najbolji fudbaler svijeta", poručio je Italijan. 

Podsjetimo, Juventus je nakon tri kola zadržao maksimalan učinak u Seriji A. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi