Hoće li nas Juventus iznenaditi novim dresovima od naredne sezone?
Italijanski prvak ima veoma zanimljive ideje. Vidjećemo hoće li Adidas uspjeti da napravi dres po volji navijača (Foto: EPA)

Spremaju se promjene

Hoće li nas Juventus iznenaditi novim dresovima od naredne sezone?

Midhat Šljivak

Torinski Juventus je godinama prepoznatljiv po svojim crno-bijelim dresovima.

Dresovi u ovim bojama čine Staru damu jedinstvenom, ali su Bianconeri tokom godina imali ogroman broj zanimljivih rezervnih varijanti, koje su privlačile pažnju.

Tako sada pored standardnih crno-bijelih dresova, torinski velikan igra u sivoj i crnoj varijanti, a ranijih sezona viđali smo roze, zelene i plave garniture dresova.

Od naredne sezone Juve bi nas mogao iznenaditi još nekim garniturama dresova. Ozbiljno se razmišlja o dresu bez linija, ali posebno su čudne rezervne varijante.

Ako ćemo suditi po fotografijama koje su osvanule na društvenim mrežama, možemo dosta toga novog očekivati. Ima zaista zanimljivih ideja, ali i onih za koje se nadamo da se neće pojaviti na igračima torinskog giganta.

Sve u svemu, Juventus očigledno želi napraviti promjene što se dresova tiče. Od naredne sezone ćemo ih vjerovatno gledati u novim kombinacijama, a sve će im na kraju spremiti Adidas.

Neće samo dresovi biti zahvaćeni određenim promjenama. Očekuje se da će i ostatak opreme također doživjeti osvježenja, pa svi oni koji vole Juve, moći će da novu opremu dodaju kolekciji.

Da li će se zaista na kraju ove promjene i desiti, vidjećemo već tokom ljeta, ali ne igraju dresovi već igrači i Juventus će ponovo biti favorit za titulu bez obzira u kakvoj opremi igrao.

Kako stvari stoje u ovoj sezoni, Stara dama će osvojiti još jedan naslov prvaka, jer je realno teško očekivati da će ih iko stići do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi