Allegri: Nema smisla zadržati igrača koji želi da ode
Trener Juventusa smatra da nije bilo smisla tjerati Benatiju da ostane ako je njeova želja bila da ide

Govorio o Benatiji

Allegri: Nema smisla zadržati igrača koji želi da ode

E. Škorić

Trener Juventusa Max Allegri potvrdio je kako je Mehdi Benatia zahtijevao transfer.

Benatia je odlučio da ide u Katar u Al Duhail, a na kraju ga je Juventus pustio, pa umjesto njega doveo Martina Caceresa iz Lazija za 600 hiljada eura.

"Benatia je tražio da ode, napravio je drugačiji izbor od naših namjera i klub mu je dao ono što je htio", rekao je Allegri na konferenciji za novinare, pa je dodao:

"Nije bilo smisla zadržati igrača koji nije htio da bude ovdje. U svakom slučaju, Benatia je imao dobre godine u Juventusu i ja sam tužan što odlazi, ali ne mogu ući u njegovu glavu i promijeniti odluku kojju je napravio. Odlučio je i to je to".

Allegri je sretan što je Caceres prihvatio da dođe po treći put u Juventus.

“Zajedno s klubom ocjenjivali smo i druge profile igrača koje smo mogli dovesti u Juventus i imali smo sreće što je Caceres prihvatio. Ja sam vrlo sretan. On je iskusan, pouzdan, voli Juventus tako da će biti od koristi, a uskoro se vraća i Andrea Barzagli", dodaje Allegri.

“Caceres je igrač kojeg ja poznajem i po mom mišljenju on može dati mnogo za Juventus. Ne bi bilo mudro dovesti igrače četiri mjeseca prije kraja sezone, čekajući da nauče jezik, provjeriti razinu kondicije, itd. To bi trajalo predugo. Martin je spreman došao", zaključio je trener Stare dame.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači Juventusa i dalje se nadaju povratku Paula Pogbe iz Manchester Uniteda.

"Imate izvanrednu maštu! Mislim da će biti vrlo teško vidjeti Pogbu ponovo u Juventusu", poručio je na kraju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Ti licno si ga natjerao da ode !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi