Allegri o Ronaldovoj suspenziji: Taman da odmori...

Trener Juventusa u svemu vidi nešto pozitivno

Allegri o Ronaldovoj suspenziji: Taman da odmori...

Trener Juventusa Massimiliano Allegri najavio je utakmicu protiv Young Boysa, koja se igra sutra u Torinu s početkom u 18:55 sati.

Allegri je istakao da prvak Švicarske zaslužuje respekt i da nije slučajno u Ligi prvaka, ali i da je svjestan da bi Juventus u ovoj utakmici trebao opravdati status favorita i doći do nove pobjede.

Naravno, Allegri se dotakao i Cristiana Ronalda, koji će zbog crvenog kartona propustiti ogled sa Young Boysom.

"Ronaldu svakako treba mala pauza, pa taman da sutra odmori", kratak je bio Allegri, koji je potom otkrio nekoliko svojih planova za ovaj meč:

"Khedira sigurno neće igrati od početka, ali će biti dio tima. Plan je da bude spreman za Udinese, pa bi sutra mogao odigrati možda pola sata. Chiellini također neće igrati, kao ni Cancelo, a zaigrat će Barzagli".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Imam nekoliko dilema vezanih za sredinu, ali u svakom slučaju ću igrati sa petoricom veznjaka - dvojicom dublje, a trojicom ofanzivnijih. Možda odmorim i Bernardeschija", dodao je trofejni stručnjak.

Juventus bilježi fenomenalan start sezone i sa sedam pobjeda iz isto toliko susreta ubjedljivo zauzima prvo mjesto u Seriji A. Pored toga, Stara dama je i u Ligi prvaka slavila u prvom susretu protiv Valencije (2:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi