FIFA angažovala advokate zbog Messija i Ronalda: Svi moraju doći na dodjelu nagrada!

Infantino se odlučio na zanimljiv potez

FIFA angažovala advokate zbog Messija i Ronalda: Svi moraju doći na dodjelu nagrada!

M. Šljivak

Prvi čovjek Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Gianni Infantino nije previše sretan nakon što se na ceremoniji dodjele nagrada za najbolje na svijetu u Londonu nisu pojavili Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Ronaldo se nije pojavio nakon što je postalo jasno da će nagrada "The Best" za najboljeg fudbalera svijeta pripasti Luki Modriću, pa je odlučio da ne gubi vrijeme na put i ostao je u Torinu.

Sa druge strane nakon dugo godina Messi uopšte nije bio u finalnom izboru, ali su obojica fudbalera izabrana u FIFA tim godine.

Međutim, FIFA je odlučila da u budućnosti osigura da se svi nominovani pojave na dodjeli nagrada. Odlučili su da pravnim putem osiguraju da najveće zvijezde ne propuštaju ceremoniju.

Proteklih godina su svi nominovani uglavnom dolazili na dodjele. Nije bilo previše tenzija oko nagrade koju su u posljednjih 10 godina osvajali Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, čini se kako ovaj duo itekako vjeruje da od njih boljih fudbalera nema, pa su iz tog razloga odlučili da se ne pojavljuju tamo gdje će neko ispred njih uzeti nagradu.

FIFA želi da se potrudi da se ovakve stvari nikada ne ponove, pa će svi finalisti morati da se obavežu pravnim putem da će doći na ceremoniju dodjele nagrada.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi