Napoli i Juventus ispisali historiju Serije A

Perfektan start sezone

Napoli i Juventus ispisali historiju Serije A

Fudbaleri Napolija i Rome posljednjih nekoliko godina ostavljaju sve na terenu kako bi konačno prekinuli nevjerovatnu dominaciju Juventusa u italijanskom fudbalu, ali za sada nisu bili uspješni.

Stara dama je uvijek na isti način osvajala titule. Obično bi imali tri ili četiri boda prednosti u odnosu na Napoli ili Romu, a otprilike u decembru mjesecu bi igrali domaću utakmicu protiv ovih ekipa i pobjeđivali bi 1:0 te bi na taj način napravili razliku od šest ili sedam bodova i bilo bi gotovo. 

Ipak, čini se da je Napoli baš zapeo ove sezone. Ekipa koju sa klupe vodi sjajni Maurizio Sarri igra nevjerovatan fudbal. Možemo slobodno reći da Napoli trenutno igra najljepši i najzanimljiviji fudbal u Italiji, ali i šire. Sarri je u napadu upario nezaustavljivi trojac - Callejon, Mertens i Insigne i čini se da njih trojicu nijedna odbrana ne može zaustaviti. 

Napoli je na šest mečeva od početka sezone postigao nevjerovatna 22 gola što je skoro četiri gola po meču. Osim toga, upisali su svih šest pobjeda i nalaze se na prvom mjestu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Stara dama je bez ikakvih problema ispratila taj tempo i nalaze se rame uz rame sa Napolitancima, ali uz nešto slabiju gol razliku. Ove dvije ekipe su ispisale historiju Serije A. Ovo je prvi put da dvije ekipe od početka sezone imaju svih šest pobjeda u najjačem rangu italijanskog fudbala. U narednom kolu Juventus gostuje kod Atalante, a Napoli dočekuje Cagliari i očekuje da će nastaviti ovaj niz i trku za titulu. 

Ovdje treba spomenuti i ekipe Intera, Milana i Rome koje se sigurno neće tako lako predati i vjerovatno se potajno i u njihovim taborima govori o tituli. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi