Allegri zvijezdu izbacio iz tima, a sve zbog nedavne izjave

Teški dani za klub iz Torina

Allegri zvijezdu izbacio iz tima, a sve zbog nedavne izjave

Edmir Škorić

Juventus proživljava još jednu tešku sezonu i najtrofejniji italijanski klub trenutno je tek osmi u Seriji A sa 10 bodova iz sedam odigranih utakmica.

Stara dama je upisala u prvenstvu samo jedan poraz, i to onaj iznenadni protiv Monze u nedjelju, ali je zato na čak četiri susreta remizirala i zato već sada ima sedam bodova manje od lidera Napolija.

Uostalom, klub je doživio dva poraza u prva dva kola grupne faze Lige prvaka i već sada mu prijeti rana eliminacija, što bi se moglo smatrati velikom tragedijom. Stara dama je, podsjetimo, u grupi zajedno s PSG-om, Benficom i Maccabijem. Izgubila je prvi meč u Parizu s 2:1 pa od Benfice kod kuće s 1:2.

Sreća je za trenera Massimiliana Allegrija da je na red došla reprezentativna pauza, ali stvari nisu nimalo dobre, a piše se sve više o lošem odnosu u svlačionici.

Sada mediji u Italiji tvrde da je Leonardo Bonucci izbačen iz tima zbog izjave koju je dao nakon poraza od Benfice.

“Zabrinut sam za stanje u kojem se nalazimo, nema smisla to poricati. Nažalost, skloni smo izgubiti igru tokom utakmica. Ne znam zašto se to događa, ali činjenica je da me to najviše brine, čak i više od loših rezultata”, rekao je Bonucci jasno aludirajući na problem trenerske taktike.

Bonucci nije igrao protiv Monze. Prvobitno je kao razlog navedena tehnička odluka, ali sada je već jasno da je to isključivo odluka trenera Juventusa.

Najvatreniji navijači Juventusa također su se okomili na Bonuccija, koji je dobio priliku ove sezone da bude kapiten.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Svjedoci smo nama nerazumljivih scena koje nas nasmijavaju, odnosno smiješnih scena koje su smislili oni koji su se postavili kao vođe, a ponašaju se kao žrtve. Bonucci nikad nije bio vođa niti će biti: ni u Interu, ni u Trevisu, ni u Pisi, ni u Bariju, ni u Milanu, ni u Juventusu. Isto se odnosi i na one koji ga podržavaju", poručili su najvatreniji navijači Stare dame.

Ovaj 33-godišnjak je u sezoni 2017/2018 "pobjegao" iz Juventusa u Milan zbog neslaganja sa trenerom Allegrijem, a vratio se godinu kasnije poručivši da se pokajao. Sada je kapiten, ali navijači očigledno nisu zaboravili njegov ispad iz prošlosti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Da ne postoji duduk ovaj bi bio najgluplji trener u Europi. Ovako je na drugom mjestu.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi