Navijači Juventusa "zakucali" svog kapitena za dno!

Bonucci javno ponižen

Navijači Juventusa "zakucali" svog kapitena za dno!

A. Čaušević

Navijači Juventusa su izgubili strpljenje sa svim što se dešava u njihovom voljenom klubu. 

Juventus je za vikend izgubio od Monze što je novom članu Serije A bila prva pobjeda u sezoni, a Bianconerima produženje krize rezulata.

Poslije utakmice sa Monzom navijači su žestoko izviždali sve igrače Bianconera koji su nastupili, a nekoliko dana su se okomili na Leonarda Bonuccija.

Nakon odlaska Giorgija Chiellinija i Paula Dybale kapitenska traka pripala je Bonucciju, a Juventusovi ultrasi uopšte ne poštuju iskusnog defanzivca.

U žestokom sapopštenju su mu poručili da nikad nije bio niti će biti vođa kako u Juventusu tako i u bilo kojem drugom klubu gdje je igrao.

"Svjedoci smo nama nerazumljivih scena koje na nasmijavaju, odnosno smiješnih scena koje su smislili oni koji su se postavili kao vođe, a ponašaju se kao žrtve. Bonucci nikad nije bio vođa niti će biti: ni u Interu, ni u Trevisu, ni u Pisi, ni u Bariju, ni u Milanu, ni u Juventusu. Isto se odnosi i na one koji ga podržavaju.

Oglasi

U ovom konkretnom trenutku opće konfuzije gdje su kako u Juventusu tako i na tribini postoji trenutak potpune anarhije gdje svako ko to želi stoji kao sveznalica, šef, vođa i odgovorna osoba bez karizme.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CivFaSQs8BT/[/instagram]

Ako postoje hijerarhijska vaga bit će razloga: dobar vojnik nije nužno i dobar vođa. Dovediti profesionalne igrače kao žrtvene da gledaju tribinu dok im zvižde i vrijeđaju stvarajući legitimizaciju osporavanja mjesec dana nakon početka sezone je jednostavno apsurdno", između ostalog se navodi u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Intersantno da trener Massimilliano Allegri uopšte nije koristio Bonuccija protiv Monze, ali potez štopera da odvede igrače pred tribinu kako bi im se zviždalo se Ultrasima očigledno nije dopao.

Ovaj 33-godišnjak je u sezoni 2017/2018 "pobjegao" iz Juventusa u Milan zbog neslaganja sa trenerom Allegrijem, a vratio se godinu kasnije poručivši da se pokajao. Sada je kapiten, ali navijači očigledno nisu zaboravili njegov ispad iz prošlosti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi