Poznata sudbina Allegrija, navijači Juvnetusa će biti jako ljuti

Ostaje na kormilu Juventusa

Poznata sudbina Allegrija, navijači Juvnetusa će biti jako ljuti

E. Oštraković

Nakon što je Andre Agnelli napustio torinski Juventus čekao se i rasplet situacije oko trenera Juventusa, te njegove sudbine.

Te informacije se nisu čekale dugo jer je već sada zvanično jasno kakav je rasplet dobila situacija oko Allegrija.

Naime, italijanski stručnjak za transfere, Fabrizio Romano objavio je kako Allegri ostaje trener Juventusa, te da je on ključni dio Juventusovog projekta.

"John Elkann je zvanično potvrdio da Massimiliano Allegri neće napustiti klub, jer je on ključni dio Juventusovog projekta", napisao je na svom zvaničnom Twitter nalogu Romano.

Iako su navijači očekivali da će Allegri biti smjenjen zbog loših rezultata, ta želja im se očito neće ispuniti.

Oglasi

Ostaje da vidimo kakve će njihova reakcija biti, jer su jasno dali do znanja da žele novog trenera koji će ih povesti u nove pobjede.

Zemljotres u Juventusu! Svi su podnijeli ostavke, niko ne zna šta donosi sutra! 

Šokantna vijest stiže sa Apenina. Juventus je ostao bez cijelog rukovodstva nakon ostavke koja je stigla kao grom iz vedra neba. 

Cijelo rukovodstvo Stare dame koje je klub vratilo na puteve stare slave je podnijelo ostakvu, uključujući i predsjednika Andreu Agnellia.

Sve se desilo na vanrednoj sjednici Upravnog odbora koja je održana u kampu Continassa u utorak. Svi čelnici su odlučili da zajednički odstupe.

Osim dosadašnjeg predsjednika Andree Agnellija sidro su digli njegov prvi zamjenik Pavel Nedved kao i izvršni direktor Maurizio Arrivabene.

Italijansko tužilaštvo je protiv torinskog velikana otvorilo postupak zbog lažnih finansijskih izvještaja pa su vodeći ljudi na čelu s Agnellijem donijeli jednoglasnu odluku o povlačenju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vijest o ostavci kompletnog Upravnog odobra prenijeli su su vodeći mediji na Apeninima u iščekivanju zvaničnog klupskog saopštenja. 

Agnelli je predsjednik Juventusa bio od maja 2010. godine i njegovim odlaskom se završava jedna od najtrofejnijih era u historiji Bianconera.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Voland
Zadnjih 6 utakmica u ligi 6 pobjeda, 12 datih golova i 0 primljenih. Sada tražiti njegovu ostavku je besmisleno
3 1
juvem
Ode veliki Juve u p.m.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti