Allegri: Pjanić se nešto više mučio...

Trener Juventusa nakon remija u Amsterdamu

Allegri: Pjanić se nešto više mučio...

Juventus može biti zadovoljan rezultatom koji nosi iz Amsterdama. Stara dama je remizirala (1:1) na gostovanju kod Ajaxa u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka, iako su Holanđani u ovom susretu pokazali više nešto više.

Trener Juventusa Max Allegri je imao dosta problema pred večerašnji meč, prije svega jer nije mogao računati na iskusnog štopera Giorgija Chiellinija.

Umjesto Chiellinija u srcu odbrane Stare dame se našao Daniele Rugani.

"Bio sam uvjeren da će Rugani biti dobar jer je on jedan od najboljih defanzivaca u Italiji. Sjajan je u odbrani, ali se mora popraviti u građenju igre prem naprijed", izjavio je nakon utakmice Allegri, pa se osvrnuo na večerašnjeg protivnika:

"Ajax je u četvrtfinalu, sjajno se dodaju na malom prostoru i napadaju sa puno igrača. Sigurno je da su opasan protivnik. Pritiskali su nas i stvarali sebi prostor, a mi ih nismo napadali iz kontri koliko smo trebali".

"Mislim da nismo bili dekoncentrisani kod primljenog gola. Ipak, primili smo gol odmah nakon poluvremena i Ajax je tada dobio na samopouzdanju dok smo mi pomalo bili u šoku", nastavio je Allegri.

"Ubacio sam tehnički potkovanije igrače jer smo morali izaći iz njihovog presinga uz pomoć preciznosti i tehnike... Ronaldo je još jednom pokazao da je na drugačijem nivou. Njegov tajming i kretanje su drugačiji nego kod ostalih igrača".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Allegri se osvrnuo i na partiju našeg Miralema Pjanića.

"Miralem Pjanić je bio jako koristan kada je pomogao u defanzivi, ali se nešto više mučio kada je u pitanju kreiranje igre u veznom redu", istakao je Allegri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Kakav idiot, PA TI SI POSTAVIO FORMACIJU IDIOTE.
6 1
Zoilomas
Najveca greska sto je danas bila je ta sto je Madzukic igro umjesto Dybale. Nista protiv hrvatskog strucnjaka ali u ovakvoj utakmici su potrebne kvalitete mladosti, ulaganja i dosta dokazivanja.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti