Bonucci o teškim trenucima: Vrijeđala su me i djeca
EPA

Prisjetio se transfera u Milan

Bonucci o teškim trenucima: Vrijeđala su me i djeca

Jedan od najboljih svjetskih defanzivaca Leonardo Bonucci ljetos se nakon samo jedne sezone provedene u Milanu vratio u Juventus.

Uslijed loših odnosa s upravom i trenerom Allegrijem, ovaj iskusni fudbaler je odlučio da karijeru nastavi u ljutom rivalu, što je izazvalo veliki šok među navijačima Juventusa, ali vrlo brzo se pokajao.

Iako se u međuvremenu neočekivano vratio u Juventus, od junaka je postao najomraženija osoba među navijačima, koji mu nisu niti će ikad oprostiti izjave u kojima je "pokopao" sve što je radio s torinskim klubom kako bi se dopao Rossonerima.

Sretan je Bonucci što je dobio priliku da se nakon samo jedne sezone vrati u Juventus, a njegov transfer u Milan je, kako je rekao, ustvari bio samo posljedica lošeg sagledavanja stvari.

"Sve se dogodilo nakon mog iskustva sa sinom Mateom i njegove bolesti. Bila je to teška godina, sve se okrenulo protiv mene, imao sam osjećaj da mi nešto nedostaje. Onda sam shvatio da u trenutku transfera u Milan nisam baš bio hladne glave", ispričao je Bonucci, pa potom dodao:

"Tokom sezone u Milanu sam sazrio, ali sada mi je drago što sam ponovo u Juventusovom dresu."

Trpio je Bonucci brojne uvrede.

"Žao mi je što su me vrijeđali navijači, pa i djeca koja imaju 12-13 godina. Ako je jedan transfer mogao sve to da izazove", zapitao se Bonucci koji je također otkrio da je imao i mnoštvo ponuda iz Kine koje je odbijao.

Učinio je Bonucci sve kako bi ispravio pogrečku, pristao je na čak dva miliona eura manju plaću, a nije tražio ni kapitensku traku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Juve88
Nisi se trebao ni vraćati
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti