Allegri: Prvo smo se dogovorili da ostanem u Juventusu, a onda sam dobio otkaz

Neće uzimati dugu pauzu

Allegri: Prvo smo se dogovorili da ostanem u Juventusu, a onda sam dobio otkaz

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Massimiliano Allegri na kraju ove sezone napušta Juventus nakon što je klub odlučio da mu se zahvali na saradnji.

Allegri je sa Starom damom osvojio pet titula prvaka Italije zaredom, no glavni cilj Liga prvaka nije ispunjen iako je čak u dva navrata sa svojim timom uspio da dođe do finala.

Nakon ovogodišnjeg neuspjeha u Ligi prvaka čelnici kluba odlučili su da se zahvale Allegriju na saradnji, te će on nakon još jednog kola u Seriji A definitnivno napustiti klubu Stare dame.

Još uvijek nije poznato ko će preuzeti klupu Juventusa, ali ni gdje će Allegri nastaviti karijeri. Priznao je da već ima nekoliko ponuda i da sigurno neće uzeti godinu dana odmora, te da želi odmah nastaviti posao u nekom drugom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pričao sam s predsjednikom nakon Ajaxa i imali smo plan da nastavimo, ali u zadnjih šest sedmica nismo išli istim putem. Nismo pričali o ugovoru, ali sam shvatio da je za Juventus najbolje da se nešto promijeni. U suprotnom već u septembru ili oktobru bismo imali nove probleme i najbolje je otići kada je situacija još uvijek poprilično dobra", rekao je Allegri, te nastavio.

"U petak ujutro sam dobio informacije da neću ostati u Juventusu. Imali smo razgovor u četvrtak i već tada sam znao da više neću biti trener Juventusa. Nisu mi rekli direktno, ali sam znao. Neću uzimati nikakav odmor i želim odmah na ljeto da se vratim na klupu. Za mene je ovo posao s velikim uzbuđenjem i veoma brzo ću se javiti".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Celtic
Ovaj bi od Ronaldinha, Rivalda i Ronalda napravio Defanzivne vezne ili Bekove.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi