Allegri: Potpisao sam s Realom ugovor, a sljedećeg jutra nazvao predsjednika Pereza

Imao priliku za krunu karijere

Allegri: Potpisao sam s Realom ugovor, a sljedećeg jutra nazvao predsjednika Pereza

E. Škorić

Italijanski trener Massimiliano Allegri priznaje da je imao pozive iz Real Madrida, ali da je u dva navrata odbio španskog velikana.

Allegri je dugo bio odsutan, no prošlog ljeta je preuzeo ekipu Juventusa, s kojom je ranije osvojio Scudetto.

"Odluka da se vratim u Juventus, osim rodbinske veze s vlasnicima i klubom, rezultat je i želje da budem bliže sinu koji s majkom živi u Torinu. Ja sam osoba koja voli imati sve ljude koji su mi blizu", rekao je Allegri, dodavši:

"Već sam rekao i ponovit ću - prije ove sezone već sam potpisao ugovor s Realom, a sljedećeg sam jutra nazvao predsjednika Pereza i rekao mu da neću doći jer sam odabrao Juventus. Samo mi se zahvalio".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Je li bilo dilema? Ne, otkako me Juventus nazvao u maju, nisam imao sumnje. Naravno, raditi u Realu bila bi kruna moje karijere nakon Juventusa i Milana, ali ne događa se da u životu imaš sve. Sretan sam i pon osan što sam četiri godine trenirao Milan, a sada sam u šestoj godini u klubu kakav je Juventus, dodaje Allegri.

"Dvaput sam odbio Real Madrid. Prvi put kad sam obnovio ugovor s Juventusom. Rekao sam predsjedniku Real Madrida da sam već dao riječ Andrei Agnelliju", istakao je za kraj nekadašnji trener Cagliarija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nuks
Sreca pa si se predomislio!!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi