Allegri: Ronaldo ima svoju motivaciju, ne trebaju mu Zapatini golovi
Zapata se sa četiri gola izjednačio na listi strijelaca sa Ronaldom i Fabiom Quagliarellom. Svi su postigli po 14 golova (Foto: EPA)

Trener Juventusa sasvim iskren

Allegri: Ronaldo ima svoju motivaciju, ne trebaju mu Zapatini golovi

M. Šljivak

Priča dana u Italiji su četiri gola napadača Atalante Duvana Zapate koji je potopio ekipu Frosinonea.

Tim iz Bergama je slavio sa 0:5, a Zapata je oduševio sve svojim nastupom. Novinari su čak i trenera Juventusa Massimiliana Allegrija pitali hoće li Zapatina četiri gola biti motiv više za Cristiana Ronalda na meču protiv Chieva.

"Zapatini golovi nisu nikakva motivacija za Ronalda. On uvijek traži nešto što ga motiviše, kao i svi mi. Želimo da otvorimo novu godinu u Seriji A na najbolji mogući način. Osvojili smo prvi trofej i moramo nastaviti igrati na visokom nivou", rekao je Allegri pred meč.

Promjena u sastavu Juventusa će biti, a Allegri je otkrio nekoliko detalja.

"Cancelo sutra odmara i De Sciglio će igrati desno. Alex Sandro će biti na lijevoj strani, a Raugani će zamijeniti Chiellinija ili Bonuccija. Na golu će biti Perin. Ako budemo igrali sa dva veznjaka, Douglas Costa će igrati naprijed sa Bernardeschijem, a vidjet ćemo na šta ćemo se odlučiti ako budemo igrali sa tri vezna igrača", istakao je trener Juventusa.

Pjanić i Mandžukić povrijeđeni

Sutrašnji meč će propustiti Mario Mandžukić i Miralem Pjanić.

Hrvatski napadač je nedavno doživio neugodnu povredu, Pjanić je također lakše povrijeđen, ali svakako je suspendovan za ovaj meč.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nadam se da će Mandžukić biti spreman za duel sa Lazijom. Bit će veoma teško, ali pokušat ćemo ga osposobiti. Benatia je van, a Cuardado je "mrtav". Pjanić je zadovio povredu mišića, ali svakako je suspendovan i imat će sedam dana da se oporavi od povrede", istakao je trener Juventusa.

U prvom dijelu sezone Juventus je uz dosta muke savladao Chievo, a pobjedu im je donio Berardeschi u trećoj minuti nadoknade.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi