Allegri se pravdao usprkos pobjedi: Ronaldo i Dybala žive od Mandžukića, a Pjanić od Matuidija
Nerealno je očekivati da Juventus do kraja sezone prokocka veliku prednost. Ipak, u Torinu silno žele i Ligu prvaka, pa je sve posvećeno osvajanju tog trofeja (Foto: EPA)

Izbor ekipe stvorio veliku zbrku

Allegri se pravdao usprkos pobjedi: Ronaldo i Dybala žive od Mandžukića, a Pjanić od Matuidija

M. Šljivak

Juventus je put ka šampionskoj tituli nastavio danas pobjedom nad Sassuolom od 3:0.

Stara dama je imala težak ispit, ali su na kraju golovima Khedire, Ronalda i Čana stigli do trijumfa koji im donosi 11 bodova prednosti u odnosu na Napoli.

Ipak, nakon meča je trener Max Allegri morao da se pravda novinarima zbog izbora sastava, posebno zbog činjenice da je Paulo Dybala ostao na klupi za rezerve.

"Svaka čast igračima jer nismo primili gol. Szczesny je imao odličnu odbranu koja je lako mogla biti dosuđena kao penal. Potom sam Bernardeschija stavio na Sensija i prekinuo sam njihovu pas igru", rekao je Max Allegri, te je dodao:

"Ronaldo i Dybala mogu igrati zajedno i sigurno da će igrati. Sve zavisi s kim igramo. Sassuolo ima jak vezni red i morao sam izbalansirati tim. Znam da ima razočarenja kod igrača, ali ko god sjedi na klupi mora napuniti baterije i vratiti mentalnu snagu. Ronaldo može igrati sa Dybalom"; ponovio je Allegri.

Nije šef Juventusa samo na ovome završio svoje izlaganje. Imao je dodatno objašnjenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dybala i Ronaldo mogu igrati zajedno, ali u određenim utakmicama. Ronaldo je igrao sa Benzemom i Baleom, pa čini se kako da u Madridu nisu ludi. Svako treba partnera. Mario Mandžukić je recimo velika ispomoć Paulu Dybali, a Miralem Pjanić "živi" od Matuidia koji trči za njega", tvrdi trener Stare dame.

Bianconerima je na kraju bitna samo pobjeda koja ih stavlja daleko ispred Napolija i teško da će ih iko zaustaviti na putu ka novom Scudettu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Jebo ti Matuidi mater,tebi je noga uskoro !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi