Allegri suspenzijom završio karijeru u Juventusu
Kraj za Allegrija (Foto: EPA)

Propušta ostatak sezone

Allegri suspenzijom završio karijeru u Juventusu

Midhat Šljivak

Massimiliano Allegri suspendovan je na dvije utakmice od strane Fudbalskog saveza Italije zbog ponašanja na utakmici finala Kupa Italije protiv Atalante i na taj način je okončao karijeru na klupi Juventusa.

Massimiliano Allegri je protiv Atalante u finalu italijanskog Kupa posljednji put vodio ekipu Juventusa. On je suspendovan na dvije utakmice zbog ponašanja na jučerašnjem meču i neće voditi tim u preostalim mečevima.

Tako je iskusni stručnjak suspenzijom završio karijeru u redovima Stare dame. On od naredne sezone neće biti trener torinskog velikana, a bilo je govora da će mu ugovor biti raskinut već danas zbog neprofesionalnog ponašanja tokom i nakon finala.

Ipak, to se na kraju neće desiti. Juventus će očigledno završiti sezonu s njim na trenerskoj klupi iako ga neće biti na klupi u duelima s Bolognom i Monzom.

Pored suspenzije od dvije utakmice Allegri će platiti kaznu od 5.000 eura, ali to mu je najmanji problem jer će nakon odlaska iz Torina dobiti odštetu od devet miliona eura.

Allegriju je ovo bio drugi mandat na klupi Stare dame. Došao je u klub 2021. godine, ali nije ponovio sve uspjehe koje je imao u periodu od 2014. do 2019. godine kada je Juve dominirao italijanskim fudbalom.

Oglasi

On je u protekle tri godine ekipu vodio u 149 utakmica i ima učinak od 80 pobjeda, 34 remija i 35 poraza. Navijači su odavno nezadovoljni njegovim učinkom i tražili su odlazak. To će se na kraju i desiti.

U protekle tri godine uzeo je samo jedan trofej, jučerašnji Kup Italia, a prethodno je pet puta bio šampion i četiri puta pobjednik Kupa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Drugi mandat kojeg je imao definitivno je za zaborav. Juve je izgledao bezidejno, nisu bili ni blizu rivalima u borbi za vrh i prerano su završavali sezonu.

Srećom po Allegrija on odlazi s trofejom. Osvojen je Kup, ali mala je to utjeha za navijače Bianconera koji su prethodne tri godine proživljavali pravi pakao gledajući svoj tim.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Bola, kako će biti do Allegrija kad covjek ima jednog polunapadača, nešto malo odbrane i srednji red igrača je kvalitetniji u Empolija..Najmanje je do trenera, ali lakse svako godinu dvije zamijeniti trenera nego treneru dovesti da ima šta trenirati..jeftinije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi