Poznato je šta Allegri mora uraditi kako bi ostao trener Juventusa

Dobio ultimatum od uprave

Poznato je šta Allegri mora uraditi kako bi ostao trener Juventusa

Esmer Oštraković

Internacionalna pauza je završena i već ovog vikenda nastavljaju se utakmice u domaćim prvenstvima.

Naravno odmah se krenulo pričati o velikom broju ekipa koje igraju jako loše ove sezone, a tu prednjači Juventus.

Jako taške trenutke proživljavaju navijači ovog tima, jer njihova ekipa ne liči na ono na što smo navikli gledati od njih.

Trenutno se nalaze na osmom mjestu na tabeli u domaćem prvenstvu, dok su u Ligi prvaka u dvije utakmice upisali dva poraza.

Prije internacionalne pauze oni su poraženi na gostovanju kod Monze, te se očekivalo da će Allegri još tada dobiti otkaz. To se međutim tada nije dogodilo.

Ipak, nakon brojih razgovora Allegriju je postavljen ultimatum od pet utakmica, tako barem prenose italijanski mediji.

Oglasi

Navodno je Allegri dobio ultimatum u narednih pet utakmica, a tiče se susreta Lige prvaka, te naravno utakmica domaćeg prvenstva.

Kada je riječ o Ligi prvaka Allegrijev Juventus mora ostvariti pobjede u naredne dvije utakmice a protivnik je Maccabi.

Sa druge strane u italijanskom prvenstvu moraju osvojiti sedam bodova iz naredne tri utakmice, a protivnici nisu nimalo laki.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Radi se o utakmicama sa Bolognom u nedjelju, te derbijima sa Milanom i Torinom koji se igraju u sedmicama pred nama.

Ostaje da vidimo hoće li Allegrijev tim uspjeti ostvariti zacrtani cilj, te hoće li ovaj trener uspjeti sačuvati svoj posao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi