Juventus sprema neočekivano
Foto - EPA

Rukovodstvo tima obavilo razgovore sa sjajnim trenerom

Juventus sprema neočekivano

M. Šljivak

Massimiliano Allegri uskoro bi mogao okončati avanturu na mjestu trenera Juventusa.

Iskusni 55-godišnji stručnjak na katastrofalan način vodi tim iz Torina. Navijači traže njegov odlazak i rukovodstvo kluba iz Torina kao da polako popušta u tom zahtjevu.

Allegri će u slučaju otkaza inkasirati oko 30-ak miliona eura, ali budućnost kluba je mnogo važnija od te cifre jer s ovim trenerom apsolutno nikakvog pomaka nema.

Italijanski mediji pišu da je Juventus već počeo razgovore s novim trenerom. Rukovodstvo kluba na čelu s Pavelom Nedvedom obavilo je pregovore s Antoniom Conteom i izrazili su želju za njegovim povratkom u Torino.

Navodno je aktuelni menadžer Tottenhama spreman da se vrati među Bianconere, a više informacija donijela je novinarka Fabiana Della Valle.

"U ponedjeljak je predsjednik Andrea Agnelli saopštio kako Allegri ima podršku. Smatram da će tako biti do novembra i pauze za Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da će tad biti presuđeno Allegriju jer će se znati ostaje li klub u Ligi prvaka ili ne", istakla je Della Valle i nastavlja:

Oglasi

"Sastanak direktora nije bio povezan s imenovanjem novog trenera. Ne očekujem previše na ovom planu u narednom periodu, ali Conte želi da se vrati u Juventus. Njegov odnos s Agnellijem se popravio, no ne znam kada zaista žele njegov povratak".

Conte je na klupu Juventusa sjeo 2011. godine i tamo je proveo tri sezone. Mnogi ga smatraju kreatorom dominantne ekipe koja je osvojila devet uzastopnih titula prvaka Italije.

Tri od tih devet uzeo je Conte. Međutim, odlučio se potom na odlazak i preuzeo je reprezentaciju Italije, a zamijenio ga je upravo Massimiliano Allegri, koji je 'obrao grožđe' ekipe koju je stvorio Conte.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Antonio Conte je radio sjajan posao i u Chelseaju te Interu s kojima je osvojio naslov prvaka i čini se kako bismo ga opet nakon devet godina mogli gledati na klupi tima gdje je proveo veći dio karijere.

On je kao igrač postao apsolutna legenda torinskog tima. Igrao je za Staru damu od 1991. do 2004. godine. Učestvovao je u najvećim uspjesima i odigrao je 420 utakmica.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Kome je to neocekivano ?! Kanta od trenera, neka vodi neku reprezentaciju iz Afrike, to mu je krajnji domet
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi