Smanjuje se kapacitet Allianz Arene, razlog bi mogao oduševiti najvatrenije navijače

Bitna odluka u Bavarskoj

Smanjuje se kapacitet Allianz Arene, razlog bi mogao oduševiti najvatrenije navijače

Eldar Ganibegović

Allianz Arena dom je minhenskog Bayerna. Ovaj stadion je nadaleko poznat, a sada je veoma blizu odluka da se smanji njegov kapacitet. Razlog bi mogao oduševiti one najvatrenije navijače njemačkog velikana.

Njemački magazin BILD danas piše kako minhenski Bayern planira smanjiti kapacitet svog stadiona, Allianz Arene.

Kapacitet bi trebao biti smanjen za 2.500 sjedećih mjesta, kako bi se napravio sektor za stajanje, prenosi isti izvor.

Trenutno stadion, koji je u upotrebi od 2005. godine, može primiti nešto više od 75.000 gledatelja. Objekat je posljednji put renoviran 2015. godine, kada je kapacitet proširen za preko 4.000 mjesta.

Jedini stadion u Njemačkoj koji može ugostiti više posjetitelja je Signal Iduna Park, koji prima 81.365 navijača. Na njemu domaće utakmice igra Borussia Dortmund.

Vidjet ćemo da li će biti ova odluka i donesena, a sigurno je da bi razveselila najvatrenije pristalice minhenskog Bayerna.

Inače, Allianz Arena je zamijenila Olimpijski stadion, koji je bio domaći stadion Bayerna i TSV 1860 Munchena.

Nakon otvaranja 30. maja 2005. godine, prijateljskom utakmicom između TSV 1860 Munchena i 1. FC Nurnberga, stadion je bio domaćin svečanog otvaranja Svjetskog prvenstva 2006. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayernu, inače, ove sezone ne cvjetaju ruže. U momentu kada su bili u igri za tripletu, prije mjesec i pet dana, odlučili su objaviti raskid saradnje s tadašnjim trenerom Julianom Nagelsmannom.

Kola su zatim krenula nizbrdo kada ih je preuzeo Thomas Tuchel. Ispali su iz domaćeg kupa, Lige prvaka, a u Bundesligi je lidersku poziciju preuzela Borussia. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi