Kakvu karijeru ovaj Hrvat pravi: Novi transfer i četvrti velikan u četvrtoj Ligi petice!

Iz Engleske u Njemačku

Kakvu karijeru ovaj Hrvat pravi: Novi transfer i četvrti velikan u četvrtoj Ligi petice!

E. Ganibegović

Hrvatski reprezentativac kao mladić igrao je u Austriji za LASK, a seniorsku karijeru započeo je u hrvatskom velikanu, Dinamu. U tri najjače lige Evrope igrao je za tri velikana, a sada je na pragu četvrtog.

Treneri imaju praksu da neke igrače dovode u klubove u koje oni idu. Očigledno je tako Thomas Tuchel kliknuo s jednim reprezentativcem Hrvatske i sada ga želi vidjeti u Bayernu.

Kao mali fudbal je igrao u austrijskom Ebelsbergu, da bi onda prešao u omladinske selekcije LASK-a iz Linza, no već u U-17 kategoriji stiže u zagrebački Dinamo. 

Tu je počeo igrati seniorski fudbal, a onda ga je "tata Mamić", prodao u Inter. Dinamo je inkasirao 11 miliona eura, a milanski tim je kroz dvije i po godine napravio profit od 27 i prodao ga Real Madridu. 

U Real Madridu se zadržao tri godine, otišao na posudbu u Chelsea i godinu dana kasnije potpisao s ovim timom, a taj transfer iznosio je 45 miliona eura, tako da je i Real Madrid na kraju profitirao. 

Nakon četvrte sezone u Chelseaju koja baš i nije bajna, već pogađate ko - Mateo Kovačić, mogao bi napustiti London i sreću potražiti na jugu Njemačke, u Minhenu.

Oglasi

Bayern je u martu promijenio trenera i kola su krenula nizbrdo. Ispali su iz DFB-Pokala, pa Lige prvaka, dok je u Bundesligi prvo mjesto preuzela Borussia, a trener Bayerna Thomas Tuchel već razmišlja o narednoj sezoni.

Mateo Kovačić ove sezone toliko i ne igra u Chelseaju. Ima samo 15 utakmica u Premier ligi, a vijest o njegovom potencijalnom prelasku u Bayern donosi ugledni njemački Sport1. 

Osim nove saradnje s Tuchelom s kojim je 2020. godine u Chelseaju postao prvak Evrope, motiv Kovačića da dođe u Bavarsku mogao bi biti upravo igranje u Ligi prvaka u koju se Chelsea neće plasirati.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Ugovor Kovačića s Plavcima iz Londona traje do ljeta 2024. godine i Hasan Salihamidžić je sada na potezu. Olakšavajuća okolnost mu je svakako što je Todd Boehly kompletan tim stavio na transfer listu i prodat će svakog igrača, ako za njega dođe adekvatna ponuda. 

Kovačić bi tako nakon igranja u tri najjače evropske lige (Serie A, Primera i Premiership) za tri velikana (Inter, Real Madrid i Chelsea), mogao preći i u četvrtu najjaču ligu Evrope i potpisati za još jednog velikana. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pobogu pa ovaj nam ne treba. Devetka nam treba mada Lewandovskog niko nemoze zamijenit
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi