Alonso zaradio tri utakmice suspenzije

Fudbaler Chelseaja mora na hlađenje

Alonso zaradio tri utakmice suspenzije

Fudbalski savez Engleske (FA) suspendovao je fudbalera Chelseaja Marcosa Alonsa na tri utakmice neigranja.

Alonso je u utakmici 33. kola Premier lige protiv Southamptona brutalno startovao na Longa, a iako glavni arbitar to nije vidio, španskog reprezentativca na kraju za "nasilničko ponašanje" nije zaobišla kazna.

Tvrdio je Alonso kako nije kriv, no kamere su bile kobne za njega i na kraju je od strane Fudbalskog saveza Engleske suspendovan na tri utakmice. Menadžer Antonio Conte tako na njega neće moći računati u polufinalu FA kupa protiv Southamptona, te u ligaškim duelima sa Burnleyjem i Swanseajem.

“Trebao je dobiti crveni karton. Razočaran sam što to suci nisu vidjeli. Svi su bili u radijusu od 10 do 15 metara i barem jedan od njih je to trebao vidjeti”, govorio je Southamptonov trener Mark Hughes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španac je ove sezone za Chelsea u prvenstvu odigrao 31 utakmicu, postigavši pritom šest golova uz dvije asistencije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi