Skandal u Minhenu: Trojica pokazala da im grb Bayerna previše ne znači, jedan već pakuje kofere

Ovo se neće tolerisati

Skandal u Minhenu: Trojica pokazala da im grb Bayerna previše ne znači, jedan već pakuje kofere

Edmir Škorić

Disciplina je ključna stvar u Njemačkoj, a kada se ona krši, onda očito stvari ne funkcionišu kako bi trebale. Stoga bi pojedini fudbaleri Bayerna mogli biti žestoko kažnjeni zbog onoga što su napravili, a nije isključeno i da će "partijaneri" već na ljeto napustiti Minhen.

U noći sa subote na nedjelju pojedine zvijezde Bayerna odlučile su da se opuste na jednoj privatnoj zabavi, a vijest o tome danas donosi uvijek dobro informisani Bild. Definitivno ne baš najbolji trenutak za ovakve izlete i pitanje je šta će po tom pitanju napraviti čelnici Bayerna, koji su ionako frustrirani stvarima koje se događaju posljednjih sedmica.

Bayern je igrao u subotu protiv Leipziga i teškom mukom došao do pobjede (2:1) i tako prekinuo prethodno negativan niz od tri poraza. Harry Kane bio je junak sa dva gola i zahvaljujući njemu Bayern i dalje može da vjeruje u titulu, iako i dalje ima velikih osam bodova zaostatka za Bayer Leverkusenom.

Gosti jedne privatne zabave u hotelu u Minhenu bili su u čudu kada su ugledali tri Bayernove zvijezde, Alphonsa Daviesa (23), Leona Goretzku (29) i Sergea Gnabryja (28). Spomenuti fudbaleri ostali su do 4 ujutro, da bi se nekoliko sati kasnije pojavili na treningu, a naravno nisu bili dovoljno naspavani i spremni da odgovore na zahtjeve Tuchela i njegovih asistenata.

Gnabry je došao na parti u hotelu malo prije 23 sata. Davies i Goretzka pridružili su se otprilike dva sata kasnije. Zanimljivo: Goretzka je prvo morao nazvati svog prijatelja Gnabryja kako bi bez problema ušao na zabavu koja je bila privatna. Dok se zvijezda sredine terena opuštala u predvorju, Gnabry i Davies plesali su uz hip-hop muziku sa svojim društvom.

Oglasi

Oko 3 sata ujutro Goretzka se pridružio ekipi u velikom slavlju, u kojoj je bila i bivša Bayernova zvijezda David Alaba, koji je zbog povrede trenutno odsutan u Realu. Austrijski reprezentativac nosio je sunčane naočale cijelu večer. U VIP salonu na stolu su bile litre boca votke (marke Belvedere).

Navijačima i nikom u Bayernu ne dopada se ovakvo ponašanje ključnih igrača u trenucima kada se lomi sezona. Bayern je u krizi, sve udaljeniji od titule, a u Ligi prvaka mu prijeti ispadanje već u osmini finala nakon 1:0 poraza u Rimu od Lazija.

Čini se da pojedincima to ne smeta i da unatoč svemu vole zabave u društvu žena i sa mnogo alkohola do ranih jutarnjih sati. Ne priliči takav život sportistima kao što su oni, posebno u ključnom periodu sezone kada se utakmice igraju svako nekoliko dana i kada je svaki bod zlata vrijedan.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će šefovi Bavaraca reagovati na takve izlete, jer je trojac pod lupom ionako zbog ovih ili onih razloga. Gnabry je zabio samo jedan gol i izbivao veći dio sezone zbog povrede. 

Posebno se Gnabry (ugovor do 2026.) smatra kandidatom za prodaju. Zapravo, mnogi su upitni kada je u pitanju ostanak u Bayernu, a vjeruje se da su sigurna samo četvorica - Harry Kane, Jamal Musiala, Manuel Neuer i Thomas Muller.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Davies ima ugovor do ljeta 2025. i on se bori za veću platu i koketira sa Realom koji ga želi kupiti na kraju sezone. Bude li u Minhnu Kanađanin tražio više od 14 miliona eura godišnje, odgovorni će ga prodati na ljeto. Goretzka također ne opravdava ove sezone očekivanja i vrlo lako bi mogao da bude prodan na ljeto, kao i većina drugih fudbalera ove sezone neprepoznatljivog Bayerna.

Poznato je da će tim dobiti i novog trenera, jer je već objavljeno da se klub rastaje na ljeto sa Thomasom Tuchelom, a za sada nije poznato ko će biti njegov nasljednik.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1615040743
Glup si druze!!!
1 0
Sanska_Prangija
Preglup si druze! Znaci bayernovi povrijedjeni kad odu na zabavu je smak svijeta, a a realovog se spomene ono samo onako.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi