Kreće nezapamćeno slavlje širom zemlje: Prvi put od 1986. godine izborili Svjetsko prvenstvo

Kanada ide u Katar

Kreće nezapamćeno slavlje širom zemlje: Prvi put od 1986. godine izborili Svjetsko prvenstvo

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Kanade plasirala se po drugi put u povijesti na Svjetsko prvenstvo.

Kanađani su večeras u Torontu slavili uvjerljivu pobjedu nad Jamajkom (4:0) i tako su osigurali učešće na turniru u Katraru. S 28 bodova nalaze se na prvo mjestu i kolo prije kraja imaju nedostižnu prednost nad četvrtoplasiranom Kostarikom.

Iz Sjeverne i Centralne Amerike tri selekcije idu direktno na SP, dok će četvrta u play-off. Osim Kanade, to bi mogli biti još SAD i Meksiko ili Kostarika, ali sve će se znati nakon večerašnje noći i četvrtka navečer, kada se igraju mečevi posljednjeg 14. kola kvalifikacija.

Što se večerašnje partije Kanade tiče, oni su briljirali, a golove su postigli Larin, Buchanan, Hoilett uz autogol Mariappe.

Kanadski nogomet je u ekspanziji posljednjih godina, a trenutna generacija smatra se jednom od najtalentovanijih u povijesti ove zemlje.

Ovo je prvi put od 1986. godine i drugi ukupno da Kanada igra na Svjetskom prvenstvu. Najveća zvijezda ove reprezentacije je nogometaš Bayerna Alphonso Davies, a tu je i supertalentovani Lilleov napadač Jonathan David, kao i napadač Bešiktaša Cyle Larin.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U svakom slučaju, mnogi se raduju plasmanu Kanade na Mundijal i s nestrpljenjem svi Kanađani čekaju žrijeb grupa SP-a u petak.

Top Komentari

MaDaj
Svaka čast ljudima uništili su konkurenciju u svakom pogledu.. ja mislim go razlika 23:6 uz jednu izgubljenu tekmu… kapa dole
8 0
Zulfikar
Znaci Begi bi bolje bilo da je izabrao Kanadu umjesto BiH.
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi