'Alpski Mourinho' blokira igračima Southamptona Wi-Fi

Želi ih zaštititi

'Alpski Mourinho' blokira igračima Southamptona Wi-Fi

Krajem prošle godine na poziciju trenera Southamptona imenovan je Austrijanac Ralph Hasenhüttl. 

Nije to pretjerano poznato ime u svijetu fudbalu, radi se o stručnjaku koji je prethodno radio isključivo u Njemačkoj, ali je iznimno specifičan. Zbog toga je, uostalom, dobio i nadimak - alpski Mourinho.

A da ga s vremenom opravdava svjedoči svakako i to što je sada smislio metodu kojom se bori protiv jedne ovisnosti fudbalera Southamptona - video igrica koje je čak usporedio s alkoholom i drogom.

"Dok sam bio trener Leipziga bilo je igrača koji su na dan utakmice igrali video igrice do tri ujutro. To je veliki problem, igrice stvaraju ovisnost kao alkohol i droge, i morate igrače zaštititi od te napasti. Kad smo na gostovanju navečer u hotelu blokiramo wi-fi, pa se ne mogu igrati", ispričao je Hasenhüttl za britanske medije, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moram zaštititi igrače, na terenu i izvan njega, to znači da moram paziti na njih 24 sata dnevno."

Pod Hasenhüttlovim vodstvom Southampton se u Premier ligi trenutno nalazi na 16. mjestu i predstoji mu grčevita borba za opstanak do kraja prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi