Morbidno: Navijači imitirali let aviona na meču protiv Cardiffa
Užasne scene na tribinama obilježile su današnji meč između Southamptona i Cardiffa. Nekim ljudima stvarno nije mjesto na stadionima

Obojica su privedena

Morbidno: Navijači imitirali let aviona na meču protiv Cardiffa

M. Šljivak

Dvojica navijača Southamptona uhapšena su nakon meča protiv Cardiffa jer su danas tokom utakmice imitirali let aviona i tako su provocirali protivnika zbog tragične smrti nesuđenog napadača Emiliana Sale.

Ovo je bila prva utakmica velškog tima nakon što je pronađeno tijelo argentinskog napadača koji je poginuo u avionskoj nesreći.

Tragediju su pojedini navijači Southamptona iskoristili kako bi na morbidan način provocirali protivnike. Imitirali su rukama let aviona i na taj način su prljali uspomenu na tragično stradalog fudbalera.

Osiguranje na stadionu je smirilo ovu dvojicu navijača. Ubrzo su završili na policiji, gdje su objašnjavali svoje postupke u ovom slučaju.

Cardiff im je na kraju dodatno zagorčao život. Savladali su Southampton sa 1:2 pogotkom Kenneta Zohore u nadoknadi vremena.

Ponosan je na svoje fudbalere bio menadžer Niel Warnock koji je rekao:

"Željeli smo pobjedu za Emiliana i ponosan sam na momke što su mu na ovakav način ukazali počast", rekao je menadžer velškog kluba.

Southampton se izvinio Cardiffu

Rukovodstvo Southamptona odmah je uputilo zvanično izvinjenje za postupak svojih n avijača.

"Dvojica navijača su privedena i ispitana u policiji. Klub će nastaviti sarađivati kod ovakvih događaja. Ovako ponašanje je neprimjereno i neće se tolerisati na St. Mary stadionu. Klub će zabraniti dolazak ovim navijačima na utakmice", saopšteno je iz kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije meča je minutom šutnje odata počast Sali, a navijači Cardiffa su tokom utakmice pjevali njegovo ime.

Podsjetimo, Emiliano Sala je poginuo u avionskoj nesreći 21. januara kada je iz Nantesa putovao u Cardiff sa kojim je dva dana ranije potpisao ugovor.

Top Komentari

Dragan
joj da mi je samo doci do takvih majmuna ufff.
4 0
mali.grof
Sreca pa Englezi strogo kaznjavaju ovakve ispade
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti