Alvaro Morata prolazi kroz pakao: Bol je nesnosna, u nekim slučajevima ni lijekovi više ne pomažu!

Mogao bi na operaciju

Alvaro Morata prolazi kroz pakao: Bol je nesnosna, u nekim slučajevima ni lijekovi više ne pomažu!

Eldar Ganibegović

Posljednjih dana Alvaro Morata nije trenirao. U Atletico Madridu itekako imaju razloga da budu zabrinuti jer španski napadač ima ne tako čestu vrstu problema.

S 20 golova u svim takmičenjima ove sezone, Alvaro Morata je sigurno udarna igla Atletico Madrida. No, posljednjih dana ne može da trenira.

Kako prenosi španski AS, Alvaro Morata ima neuralgiju trigeminusa. Ovo ga sprječava da vodi normalan život.

Neuralgija trigeminusa je medicinsko stanje koje uključuje hroničnu bol lica uzrokovanu oštećenjem trigeminalnog živca.

Prema pomenutom izvoru, nesnosni bol traje od jedne sekunde do dva minuta, no čini se da je kod Morate slučaj itekako ozbiljan čim ne može da trenira. 

Generalno, zahvaćena je desna strana lica. Ponekad pacijenti mogu imati epizode bola koje traju i do sat vremena. Obično se pojavljuju kod ljudi starijih od 50 godina.

Oglasi

Ljekari se odlučuju za zaustavljanje bolova lijekovima, ali ova opcija nije uvijek uspješna i tada oboljeli mora biti podvrgnut operaciji.

Ostaje da vidimo kada će se Alvaro Morata vratiti na teren. Propustio je meč protiv Alavesa prije tri dana gdje je Atletico Madrid izgubio 2:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već dugo traje i golgeterski post Alvara Morate. Strijelac je bio posljednji put 3. marta u pobjedi protiv Betisa 2:1.

Naredni meč Atletico Madrid igra 27. aprila. Protivnik je Athletic Bilbao i nastup Morate je pod velikim znakom pitanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi