U Španiji važi ona "neka komšiji crkne krava" - Atletico Madrid ja najbolji dokaz

Nakon ispadanja u Ligi prvaka

U Španiji važi ona "neka komšiji crkne krava" - Atletico Madrid ja najbolji dokaz

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Atletico Madrid i Barcelona ispali su sinoć u četvrtfinalu Lige prvaka. No, ako neki klub može da bude za nijansu zadovoljniji, onda je to Atletico Madrid.

Sinoć smo gledali prve dvije četvrtfinalne utakmice Lige prvaka. Krah španskih klubova - ispali su Atletico Madrid i Barcelona.

Iako su slavili u prvim utakmicama, ostali su bez plasmana dalje, no u Atletico Madridu mogu da budu mrvicu zadovoljniji nego u Barceloni.

Naime, Atletico Madrid će učestvovati na Svjetskom prvenstvu za klubove, što se ne može reći za Barcelonu. Osim toga, nagrada za to će biti oko 50 miliona eura.

Svjetsko klupsko prvenstvo igrat će se u SAD-u u novom formatu. Učestvovat će 32 kluba podijeljena u osam grupa, nakon čega slijedi nokaut faza. Nešto slično kao dosadašnji format Svjetskog prvenstva za reprezentacije.

Oglasi

Osim Atletico Madrida, na listi evropskih klubova koji će učestvovati su Manchester City, Real Madrid, Chelsea, Bayern, PSG, Inter, Porto, Benfica, Borussia Dortmund, Juventus, te bi se još trebali pridružiti ili Arsenal ili Salzburg.

Dok u mnogim državama koje nisu tako jake kao Španija u fudbalskom smislu, podržavaju se svi klubovi u Evropi, u Španiji to sinoć nikako nije bio slučaj i kod Atletica je važila ona čuvena "neka komšiji crkne krava".

Podsjetimo, Atletico Madrid je ispao od Borussije. Nakon pobjede 2:1 u prvoj utakmici, Jorgandžije su poražene s 4:2 u Dortmundu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona je slavila 3:2 u Parizu protiv PSG-a, a onda je sinoć s 4:1 deklasirana na Montjuicu. Bila je to i posljednja utakmica Xavija na klupi Barcelone u Ligi prvaka, barem u ovom mandatu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi