Tetura po terenu, ne zna za sebe i moli za oprost, a navijači ni da čuju: "Idi iz kluba što prije!"

Nakon eliminacije od Borussije

Tetura po terenu, ne zna za sebe i moli za oprost, a navijači ni da čuju: "Idi iz kluba što prije!"

Admin Čaušević

Atletico Madrid je ispao iz Lige prvaka. Jorgandžije su položili koplja pred čuvenim Žutim zidom Borussije Dortmund nakon što su poraženi sa 4:2 u revanš susretu četvrtfinala najelitnijeg klupskog takmičenja. 

Krah koji se dogodio u posljednjim minutama utakmice bio je dramatičan za ekipu Diega Simeone koja je ponovo bila prisiljena reći zbogom europskom snu.

Nakon poraza samo je jedan igrač ostao na terenu kako bi se izvinio navijačima koji su otputovali u Njemačku. Nakon pobjede od 2:1 u Madridu su se nadali polufinalu, ali nisu uspjeli.

Bio je to Jose Gimenez, jedini koji se pojavio ispred dijela stadiona sa gostujućim potpuno uništen zbog eliminacije Atletica koji je na 15-ak minuta prije kraja imao dovoljnih 2:2.

Dok su se već svi vratili u svlačionice pognutih glava, defenzivac je prišao dijelu stadiona gdje su bili navijači Atletica okruženi hiljadama šalova pristalica velikana iz Dortmunda.

Urugvajac je ostao tumarati po terenu nekoliko minuta odmah nakon završetka utakmice, prišavši tribinama s bolnim izrazom lica. Prvo se uhvatio za glavu, a onda se dvaput sagnuo u naletu silne tuge zbog eliminacije.

Oglasi

Iako igrači Atletico Madrida zbog stigla igre i neustrašivosti nose nadimak ratnici i na terenu djeluju itekako hrabri, kada je trebalo stati pred navijače nakon eliminacije hrabrost je nestala.

Gimenez koji je često povrijeđen je skupio hrabrosti, a nisu svi navijači stali na njegovu stranu, čak ni nakon ove geste izvinjenja koja je nekima bila suvišna.

"Da je stvarno pošten, otišao bi ovog ljeta", komentarisali su navijači Jorgandžija pošto se Gimenez smatra direktnim krivcem za treći gola Borussije kada je zabio Fullkrug.

Ovaj 29-godišnjak igra za Atletico još od 2013. godine. Izgubio je dva finala Lige prvaka i obećao je sebi da neće otići do najprestižniji trofej u klupskom fudbalu ne donese pristalicama Jorgandžija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, sada kada ga i navijači tjeraju i traže njegov odlazak možda je i došlo vrijeme da odustane od obećanja i svoju sreću potraži u nekom drugom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi