Desna ruka preko lijevog ramena i sakriven dio prezimena: Šta je Morata poručio Realovcima?

Zanimljiva proslava gola

Desna ruka preko lijevog ramena i sakriven dio prezimena: Šta je Morata poručio Realovcima?

E. Škorić

Iako je Alvaro Morata počeo u Atletico Madridu, u mladosti je prešao u Real Madrid, gdje se i proslavio. Nakon lutanja po Italiji i Engleskoj vratio se u Španiju i ponovo je u dresu Jorgandžija.

Morata je visokocijenjeni napadač koji se znao proslaviti golovima. Važan gol dao je i sinoć za Atletico na Santiago Bernabeu protiv 'svog' Real Madrida. Iako je tim Diega Simeonea poveo s 1:0, na kraju je Rodrygo izjednačio na 1:1, a Real u produžecima stigao do plasmana u polufinale Kupa Kralja.

Nakon što je postigao gol, Morata je u 19. minuti rukom prekrio dio prezimena na leđima. Bio je to zanimljiv način proslave, na prvi pogled je izgledalo kao da Morata samo pokazuje svoje ime, ali postoji zanimljiva priča iza svega.

Morata, koji je igrao za Real 95 puta u dva razdoblja između 2010. i 2017., bio je verbalno zlostavljan od strane navijača prije početka utakmice u četvrtak.

Grupe navijača Reala uzvikivale su Morati "rata", što znači štakor. Njegovo slavlje bilo je pokušaj da odgovori tim navijačima tako što će privremeno učiniti da njegov dres odgovara njihovoj uvredi. Sakrio je prva dva slova prezimena, otkrivši samo "rata".

Iako je vezan za Kraljeve, čini se da njegov odnos prema bivšem klubu nije baš najbolji, baš kao ni on, a trebao bi možda, ne dobija ni malo poštovanja od strane navijača najtituliranijeg kluba na svijetu.

Morata je s Realom dva puta osvajao La Ligu, dva puta Ligu prvaka, Superkup Efvrope, Svjetsko klupsko prvenstvo. S Atleticom je i dalje bez trofeja, a sve je izvjesnije da će tako biti i nakon ove sezone nakon ispadanja u četvrtfinalu Kupa.

U La Ligi Atletico teško može da napravi bilo šta pokraj Barcelone i Real Madrida, dok se u Ligi prvaka već oprostio u grupnoj fazi.

Atletico pod vodstvom Diega Simeonea ima još jednu sezonu i sada je Argentinac kao nikad prije jako blizu izlaznim vratima, iako on uporno ponavlja da je spreman ostati još dugo u Madridu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Orata = Padavičar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi