Selektor Alžira vukao svog igrača za dres, sada objasnio zašto

Došlo je do incidenta

Selektor Alžira vukao svog igrača za dres, sada objasnio zašto

Edmir Škorić

Alžir i Egipat odigrali su prijateljski susret koji je završen rezultatom 1:1, a u 63. minuti utakmice dogodio se jedan mali incident.

Pri rezultatu 0:1 je Djamel Belmadi, selektor Alžira, odlučio s terena ukloniti Saida Benrahmu i umjesto njega uvesti Houssema Aouara.

Said Benrahma nije bio previše zadovoljan selektorovom odlukom, a pri izlasku s terena nije se želio rukovati s Djamelom Belmadijem.

Alžirski selektor je bio ljut, stao je na ćošak svog trenerskog prostora, a kada je primijetio odbijanje rukovanja od strane svog fudbalera, uhvatio ga je za dres.

Oglasi

Selektor je objasnio da je takvo ponašanje neprihvatljivo. Na kraju utakmice protiv Egipta alžirski selektor kratko je prokomentarisao svoj trenutak sa Saidom Benrahmom.

"Ono što se dogodilo s Benrahmom su stvari koje se događaju, stvari u svlačionici. On je izašao, nije bio sretan, ja nisam bio sretan, to je sve!", izjavio je Belmadi.

Duel Alžira i Egipta odigran je jučer i on je svojevrsna priprema afričkih reprezentacija za Kup nacija koji se igra početkom 2024. godine.

Kod Egipta je već u 26. minuti direktan crveni karton dobio lijevi bočni igrač Hany, ali i je svejedno Fathi u 62. minuti Egiptu donio prednost., da bi tek u 93. minuti Slimani postavio konačnih 1:1.

Za Egipat je kompletan meč odigrao fudbaler Liverpoola Mohamed Salah, kao najveća zvijezda duela.

Top Komentari

lalinjo
Nema tu incidenta,tako se to radi i odrzava hijerarhija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi