Neočekivana podrška za Vahu: "Gdje je sad taj dečko Ziyech koji tvrdi da je veći od Maroka?"

Amaju Pinnick se obrušio na zvijezdu Chelseaja

Neočekivana podrška za Vahu: "Gdje je sad taj dečko Ziyech koji tvrdi da je veći od Maroka?"

M. Šljivak

Zvijezda Chelseaja Hakim Ziyech (29) odbio je nedavno poziv Vahida Halilhodžića u reprezentaciju Maroka.

Najveća zvijezda marokanskog fudbala izbačena je nacionalnog tima od strane bh. stručnjaka zbog nediscipline i nije nastupio na Kupu afričkih nacija.

Pod pritiskom javnosti Halilhodžić je uputio poziv Ziyechu za utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo protiv DR Konga. Ziyech je jedva čekao da ga odbije i jasno je poručio kako neće igrati dok je 69-godišnji bh. trener na klupi.

Zbog njega bi Halilhodžić mogao dobiti i otkaz. Čelnici Fudbalskog saveza Maroka uveliko rade na tome da ga vrate u nacionalni tim, a spremni su se riješiti selektora.

Na stranu bh. stručnjaka stao je predsjednik Fudbalskog saveza Nigerije Amaju Pinnick. On smatra da Maroku Ziyech nije potreban i da se to pokazalo na terenu.

"Gdje je Ziyech nakon što se Maroko plasirao na Svjetsko prvenstvo? Dečko kaže da je veći od svoje države. Eric Cantona i Ginola su 1998. godine govorili kako je Francuska bez njih ništa i šta se dogodilo? Francuska je osvojila Svjetsko prvenstvo! Niko nije neophodan", rekao je Amaju Pinnick.

Oglasi

Ostaje li Vaha? Prvi čovjek FS Maroka je rekao svoje

Vahid Halilhodžić je ispisao historiju tako što je četiri različite reprezentacije odveo na Svjetsko prvenstvo. Posljednja s kojom je to uspio je Maroko.

Vaha je poznat kao veoma karakterijalan trener i osoba koja je bez dlake na jeziku. Proteklih dana se govorilo i da će dobiti otkaz na klupi, ali to neće biti slučaj.

FS Maroka Faouzi Lekjaa je utorak na neki način "stavio tačku na i'' u cijelom slučaju kazavši da je Halilhodžić još uvijek selektor reprezentacije.

"Vahid Halilhodžić je trenutno selektor reprezentacije Maroka. Njegova vrata su otvorena za sve igrače bez obzira jesu li u prošlosti ovdje imali problema", kazao je Lekjaa.

"To se odnosi na Hakima Ziyecha, Nasira Mazraouija i Abderrazak Hamdallah", kazao je prvi čovjeka fudbala u Maroku.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Lekjaa je kazao da su stvari izgladile te da je njegov odnos s najboljim bh. trenerom vrlo dobar i da će uskoro razgovarati o pripremama za Svjetsko prvenstvo.

"Trenutno naš odnos s Halilhodžićem je dobar. Doći će s odmora i onda ćemo s njim započeti razgovore oko priprema za Svjetsko prvenstvo te oko problema s pojedinima igračima."

Top Komentari

Zoilomas
Dzaba ti to pricas prasinarima da opni znaju sta valja vaha bi im bio neizmjenjiv
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi