Dobro poznati trojac iz Premijer lige od jučer ima slobodne papire
Da li će premijerligaši iskoristiti njihovu situaciju?

Hodžić je svakako najzvučnije ime

Dobro poznati trojac iz Premijer lige od jučer ima slobodne papire

S. Mlaćo

Zimski prelazni rok neće donijeti mnogo bure u Premijer ligi naše zemlje, to je sasvim jasno. Većina igrača je vezana ugovorima, a obeštećenje ionako samo rijetki plaćaju.

Rade to npr. na Koševu, ali ostali gotovo nikako, pa se traže nogometaši sa slobodnim papirima. Nema ih mnogo, no ipak ima onih koji su svakako interesantni mnogim premijerligašima.

Krenimo redom. Nekadašnji član Željezničara Armin Hodžić završio je epizodu u makedonskom Shkupiju. Popularni Ara je sa Grbavice otišao u Makedoniju, stigao je u međuvremenu i bh. trener Mladen Žižović, a sada je sa još trojicom saigrača slobodan u potrazi za novim klubom.

U Shkupiju je u deset utakmica Hodžić postigao jedan pogodak, a ne treba zaboraviti da je svojevremeno bio i član Fehervara, Kasimpase, Dinama iz Zagreba, Liverpoola U-21... U 14 nastupa nosio je dres A reprezentacije naše zemlje, a sada sa 29 godina kreće u nove izazove.

Da li je realno da ga ponovo gledamo u Premijer ligi, ostaje da se vidi.

Od jučer je bez kluba i bivši mladi reprezentativac naše zemlje Amar Begić. Begić je u našoj zemlji nastupao za FK Mladost Doboj Kakanj i FK Borac, a posebno se istakao u banjalučkom premijerligašu.

Oglasi

Došao je i do debija za A reprezentaciju naše zemlje, a zatim bio bez kluba. Povezivao se sa FK Željezničar, ali i brojnim drugim klubovima, no na kraju se skrasio u Gruziji. Obukao je dres FC Telavi, a sada je SportSport.ba potvrdio rastanak.

"Slobodan sam igrač i neću se vratiti u Gruziju", kratko nam je kazao Begić.

I iskusni defanzivac Dejan Uzelac (30) će u nove izazove. Uzelac je u našoj zemlji nastupao za Leotar, Borac, Slobodu, Olimpik, Drinu Zvornik, a okušao se i u Srbiji.

Posljednji angažman imao je u grčkom Makedonikosu, ali prije par dana je postao slobodan. Nije isključio povratak u Premijer ligu i vjeruje da svojim znanjem i iskustvom itekako može dati doprinos u ostvarenju ciljeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz FK Željezničar jučer su zvnaično potvrdili rastanak sa Irfanom Jašarevićem                                                                                                                                           

Treba dodati da na tržištu ima još nekoliko veoma interesantnih nogometaša sa slobodnim papirima, ali i onih koji će na posudbe. Adnan Šećerović se vratio sa Kipra i trenutno je u rodnim Živinicama, Petar Bojo gotovo sigurno napušta Igman, FK Željezničar je potvrdio rastanak sa Irfanom Jašarevićem, dok će FK Sarajevo na posudbu poslati Enedina Mulalića, Muharema Traku i Besima Šerbečića. Slobodan je i Darko Bodul poslije odlaska iz FK Igman Konjic, dok i mostarski Zrinjski sprema pravu "čistku" u svlačionici.

Premijerligaši su tek ove sedmice počeli paliti motore i vremena itekako imaju. Mnogi će se pokušati pojačati, pa će biti zanimljivo i na 'zimskoj pijaci'.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Od Are nema ništa! Tolike prilike u životu i ni jednu nije iskoristio. Na kraju ni u makedonskoj ligi ne može davati golove. Begić bi mogao još nešto napraviti, odlazak u Gruziju je greška...
1 0
DOKTOR_GAZ_
Ara, VRIME JE..IGMAN is CALLING..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi