Bivši igrač Borca Amar Begić ima novi klub

Potpisao ugovor

Bivši igrač Borca Amar Begić ima novi klub · Zvanično

Esmer Oštraković

Nekadašnji igrač banjalučko Borca, Amar Begić koji ima 23 godine novi je igrač turskog Šanliurfaspora.

Begić je posljednjih nekoliko dana trenirao sa prvoligašem iz Bosne i Hercegovine ekipom Mladosti iz Doboj Kaknja, a sve to kako bi što spremniji bio za priključivanje novom klubu.

Tako se od danas bh. kolonija u Turskoj povećala za još jednog igrača koji će pokušati da se nametne kao pojačanje u svom novom klubu.

Karijeru je Begić počeo u Mladosti iz Doboj-Kaknja, a primarna pozicija mu je centralni vezni iako može igrati na više pozicija u veznom redu.

Ugovor sa Šanliurfom je potpisan do ljeta, ali ukoliko se nametne klub će ga sasvim sigurno zadržati.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

begić je iz Mladosti 2021. godine prešao u ekipu Borca u kojem se zadržao dvije godine, a nakon otga prelazi u Telavi.

U svojoj karijeri u svom takmičenjima odigrao je 149 zvaničnih utakmica i postigao je osam golova, te je dodao šest asistencija.

Top Komentari

Hanibal
Ja mislim da bi prikladniji naslov bio: Bivsi igrac Mladost Doboj kod Kaknja, jer je duze igrao u ovom klubu nego u Borcu.
1 0
Drakula
Ovako zavrse igracine iz borca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi