Koeman otkrio kako ga je Laporta u oči lagao: "Rekao mi je da sutra potpisuje, a čovjek je otišao"
Nizozemski stručnjak smatra da nije dobio pravu šansu u Barceloni, ali bi se rado vratio (Foto: EPA)

Žali što nije dobio šansu

Koeman otkrio kako ga je Laporta u oči lagao: "Rekao mi je da sutra potpisuje, a čovjek je otišao"

Midhat Šljivak

Ronald Koeman se nije proslavio na klupi Barcelone. Nizozemski stručnjak vodio je Katalonce od augusta 2020. godine do novembra 2021. godine, ali mu je nakon serije loših igara uručen otkaz. Koeman se nikad nije pomirio s tim, a sada otkriva kako ga je predsjednik Joan Laporta u oči lagao oko Lionela Messija.

Ronald Koeman je za godinu i po dana napravio brojne rezove u Barceloni. Riješio se brojnih igrača, a u njegovoj eri je iz kluba otišao i Lionel Messi.

Nizozemski stručnjak nikada se nije pomirio s otkazom kojeg je dobio. Sada je u razgovoru za Relevo odlučio prozvati predsjednika katalonskog kluba Joana Laportu i tvrdi da mu je u oči lagao u slučaju Lionela Messija.

Laporta obećanja Koemanu nije ispunio. Nizozemac ne želi više da šuti.

"Joan Laporta mi je rekao da će sutra biti potpisan novi ugovor s Messijem. Narednog dana čovjek je otišao iz kluba. Taj momak nije zaslužio da ode na takav način", govori Koeman i nastavlja:

"Dosta toga je bilo protiv mene. Problem je kada predsjednik sumnja u vas. Ipak, kada bih imao šansu da se vratim, učinio bih to. Volim Barcelonu", rekao je Koeman.

Oglasi

On je uvjeren da je uradio dosta dobrih stvari za Barcu. Nije mu bilo lagano raditi u uslovima koje je imao.

"Uradio sam dosta dobrih stvari za Barcelonu, ali treba pošteno reći da smo igrali bez publike godinu dana. Nisam očekivao da će Griezmann i Messi otići. Prošao sam kroz mnogo toga, nikad nisam vjerovao da se određene stvari mogu desiti, ali sve je to život i moramo to prihvatiti".

"Morao sam odgovarati na brojna pitanja što nije bio moj posao. Vjerujem da sam zaslužio više podrške od kluba. Je li to bilo fer? Ne znam. Otkazi trenerima su dio fudbala, a ja sam s tehničke strane donio dosta klubu", rekao je Koeman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronald Koeman je na klupi katalonskog velikana odradio ukupno 67 utakmica. Imao je učinak od 39 pobjeda, 12 remije i 16 poraza.

Može se pohvaliti da je uzeo jedan trofej. Barca je pod njegovim vodstvom 2021. godine uzela Kup Kralja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Još plači****a plače za uefalonom
0 0
user1676114259
Nisi dok si bio trener nista pokazao. Kao igrac svaka cast ?. Previse si tvrdoglav i los takticar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi