Amar Dedić u timu sezone Bundeslige, s njim i potencijalni bh. reprezentativac

Sjajno su igrali minule sezone

Amar Dedić u timu sezone Bundeslige, s njim i potencijalni bh. reprezentativac

E. Ganibegović

Odabran je najbolji tim austrijske Bundeslige za minulu sezonu, a u njemu se našao jedan aktuelni i jedan potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Amar Dedić osvojio je novu titulu prvaka Austrije sa Salzburgom, a svojim sjajnim partijama zaslužio je mjesto u najboljih 11 za minulu sezonu.

Fantastični bh. desni bek je prošle sezone u dresu Salzburga u ligi nastupio 27 puta, te postigao gol i dodao četiri asistencija, a gol je uslijedio u najvažnijoj utakmici sezone, pa možemo reći da je Salzburgu na kraju direktno donio novu titulu.

Tu su još njegovi saigrači Kohn, Pavlović i Seiwald, a odbranu i vezni red popunjavaju igrači Sturma - Schneg, Wuthrich, Sarkaria, Stanković i Prass. 

Jedino u napadu nisu igrači Sturma ili Salzburga, nego iz dva bečka kluba. Tu je Burgstaller iz Rapida i Tabaković iz Austrije. 

Oglasi

Što se Tabakovića tiče, u pitanju je napadač koji je i potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine na kojeg je Zvjezdan Misimović već bacio oko.

Ovaj 28-godišnjak rođen u Švicarskoj postigao je ukupnop 17 golova uz dvije asistencije na 28 nastupa u Bundesligi. 

Također, dodao je po gol i asistenciju i OFB-Cupu i Play-offu za Konferencijsku ligu. 

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Podsjetimo, Amar Dedić se trenutno nalazi u Zenici gdje očekuje utakmice reprezentacije protiv Portugala i Luksemburga, dok se Tabaković nada pozivu u budućnosti. 

Top Komentari

Nije.bitno
Svaka cast Tabakovicu , al godine . Odigra jedne kvalifikacije. Trazite zalog za buducnost
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti