Tabaković u životnoj formi, ali za koga će igrati? Hadžibegić ne reaguje, ali se oglasio Yakin

Ima dvije opcije

Tabaković u životnoj formi, ali za koga će igrati? Hadžibegić ne reaguje, ali se oglasio Yakin

E. Škorić

Haris Tabaković u budućnosti može da nastupa za reprezentaciju Švicarske ili Bosne i Hercegovine i još uvijek nije poznato čiji dres će nositi.

Ovaj nogometaš bh. korijena zabio je 17 golova u austrijskoj Bundesligi za bečku Austriju, ali još uvijek nema status seniorskog reprezentativca. Igrao je za omladinske selekcije Švicarske ranije, ali sada je na meti te zemlje, ali i na radaru Nogometnog saveza BiH.

"Ne, nije me kontaktirao selektor Švicarske Murat Yakin, ali nisam zabrinut zbog toga. Svoj učinak mogu pokazati samo na terenu. Na kraju krajeva, ne radi se tu samo o meni, nego o dugoročnim planovima jednog selektora. Nije baš da sjedim kod kuće i čekam da zazvoni telefon", rekao je Tabaković za švicarske medije.

O njemu je ranije za SportSport.ba govorio selektor BiH Faruk Hadžibegić, ali Tabakovića nije bilo na spisku ni u martu, a ni u junu pred nove mečeve u kvalifikacijama za EP.

„Naravno da pratim sve koliko je moguće i upoznat sam sa Tabakovićem i njegovim igrama, ali kako sam vam kazao i ranije nije moguće odjednom pozvati sve igrače. Tako je bilo i prošli put s Hamulićem, naravno da ih mi sve pratimo, ja po stadionima provodim vrijeme, radim, gledam kao i što sami primijetite nisam od onih koji samo sjede i čekaju, nego se trudim da sam što aktivniji i da što više znam“, rekao je Hadžibegić.

Selektor Švicarske Murat Yakin objavio je danas spisak igrača za duele sa Andorom i Rumunijom. Među novitetima je i povratak Stevena Zubera, te Jordana Lotombe, Ulissesa Garcie i Yvona Mvogoa.

Oglasi

Popis od 24 odabrana bilježi čak devet promjena u odnosu na prošli spisak u martu mjesecu.

Yakin je upitan o Tabakoviću i njegovoj formi u Bundesligi Austrije.

"Prolazi kroz sjajne trenutke i sviđa mi se kako napreduje. Pratimo ga, ali trenutno ne želimo da pravimo previše promjena i nastavljamo igračima koje već poznajemo, no Tabaković bi svakako mogao biti pozitivan dodatak našem rosteru", poručio je Yakin.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

On je rekao da je cilj da se upiše šest bodova i da se na najbolji mogući način otvore kvalifikacije nakon dva dobra rezultata u martu.

Početak kvalifikacija bio je vrlo pozitivan za Švicarsku. Ostvarene su dvije lagane pobjede protiv Bjelorusije (5:0) i Izraela (3:0). Kako je i u Rumunija svoja dva meča dobila, duel 19. juna u Luzernu bit će borba za vodstvo u grupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti