Haris Tabaković pred transferom karijere?

Žele ga tri kluba iz Italije

Haris Tabaković pred transferom karijere?

E. Oštraković

Igrač koji se u posljednje vrijeme sve više dovodi u vezu sa nastupom za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Haris Tabaković ove sezone igra sjajno.

Naime, on je ove sezone postigao 17 golova u austrijskoj Bundesligi, a čak 15 golova od tih 17 postigao je u 2023. godini.

Njegova sjajna forma nije promakla ni timovima iz najjačih svjetskih liga, a navodno su na njegovu adresu stigle tri ponude.

Kako prenose italijanski mediji interes za Tabakovića pokazala su tri tima iz Italije, a radi se o Fiorentini, Genoi i Frosinoneu.

Fiorentina je ovu sezonu završila na osmom mjestu u domaćem prvenstvu, a u finalu Kupa Italije poraženi su od Intera.

Šansu za trofej imaju u finalu Konferencijske lige gdje igraju protiv West Hama i pobjedom bi osigurali nastup u Evropskoj ligi naredne sezone.

Oglasi

Kada je riječ o Genoi i Frosinoneu, oni su izborili promociju i naredne sezone će igrati u najvećem rangu fudbala u Italiji.

Bivši mladi reprezentativac Švicarske ima ugovor sa ekipim iz Beča do 2025. godine, te bi Austrija itekako zaradila eventualnom prodajom.

Naravno zanimljivo će biti ispratiti i da li će selektor reprezentacije BiH uputiti poziv Tabakoviću u narednom periodu.

O njemu je govorio i selektor Švicarske, Murat Yakin.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Yakin je upitan o Tabakoviću i njegovoj formi u Bundesligi Austrije.

"Prolazi kroz sjajne trenutke i sviđa mi se kako napreduje. Pratimo ga, ali trenutno ne želimo da pravimo previše promjena i nastavljamo igračima koje već poznajemo, no Tabaković bi svakako mogao biti pozitivan dodatak našem rosteru", poručio je Yakin.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi