Kao grom iz vedra neba - Amar Dedić do kraja januara odlazi iz Salzburga i potpisuje za velikana!

Tvrde engleski mediji

Kao grom iz vedra neba - Amar Dedić do kraja januara odlazi iz Salzburga i potpisuje za velikana!

E. Oštraković

Kada govorimo o najtalentovanijim bekovima na svijetu teško je izostaviti reprezentativca Bosne i Hercegovine Amara Dedića. Svima je jasno da je samo pitanje trenutka kada će Dedić napustiti ekipu RB Salzburga i karijeru nastaviti u nekom većem klubu.

Očito je trenutak za to došao jer kako tvrde engleski mediji Dedić do kraja janaura promijeniti sredinu. Već se Dedić dovodio u kontekst sa Barcelonom, ali i sa nekim klubovima iz Premiershipa.

Odličnog desnog beka pratili su Arsenal, Chelsea i Newcastle, ali čini se da će im velikan iz Italije svima pokvariti posao.

Kako prenosi engleski The Sun na adresu RB Salzburga stigla je zvanična ponuda za reprezentativca Bosne i Hercegovine i to od Rome.

Nakon što su doveli Angelina iz Leipziga uprava Rome želi da što prije završi i posao oko Dedića.

Oglasi

Obzirom da Rick Karsdorp i Rasmus Kristensen nisu ispunili očekivanja Amar Dedić je lična želja De Rossija.

Amar Dedić bi tako do kraja januara trebao napraviti veliki transfer i potpisati za Romu, barem ako je vjerovati Englezima.

U dosadašnjem dijelu sezone Dedić je odigrao 16 utakmica, te je postigao 3 gola i upisao dvije asistencije za Salzburg.

Roma jučer dovela Angelina

Angelino je stigao kao ogromno pojačanje u Galatasaray na poziciji lijevog beka, ali se tu nije snašao baš najbolje. Odigrao je tek osam mečeva u prvenstvu, te u posljednjih sedam kola Superlige uopšte ga nije bilo u sastavu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zbog toga je odlučeno da je najbolje da ovaj 27-godišnjak napusti Galatasaray i da se prekine njegova posudba. Za Leipzig to nije problem jer je Španac ekspresno uspio da pronađe novi klub.

On je tako jučer predstavljen kao novi igrač Rome i od njega se u ovom klubu mnogo očekuje u nastavku sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
prevara od igraca ko i oni ahmed hodjic
0 3
DOKTOR_GAZ_
ROMA NIJE VELIKAN..sretno Dedicu..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi