Amara Dedića čeka neočekivan izazov u utakmici sezone za Salzburg u Ligi prvaka

Neće igrati na prirodnoj poziciji

Amara Dedića čeka neočekivan izazov u utakmici sezone za Salzburg u Ligi prvaka

E. Čaušević

Fudbaleri Salzburga večeras u zadnjem kolu grupne faze Lige prvaka igraju na svom terenu protiv Benfice odlučujući meč za mjesto koje vodi u nokaut fazu Evropske lige. Trener domaćeg tima ima dosta problema s povrijeđenim igračima, a zbog toga bi bh. reprezentativca Amara Dedića mogli vidjeti u nesvakidašnjem izdanju.

Salzburg je već jednom nogom uspio da osigura mjesto u Evropskoj ligi na proljeće, ali Benfica i dalje može da pomrsi račune austrijskom klubu jer u slučaju pobjede portugalski klub bi na kraju bio treći.

Domaćem timu odgovara večeras i poraz, ali ne više od četiri razlike jer bi u tom slučaju Benfica preuzela treće mjesto u grupi.

Jasno je da je Salzbug u odličnoj situaciji pred večerašnji susret, no sigurno je da neće biti opuštanja u ekipi austrijskog prvaka iako trener ovog tima Gerhard Struber muku muči s povrijeđenim igračima.

Najveći problem je pozicija lijevog beka jer je Andreas Ulmer van stroja zbog prehlade i vjerovatno neće biti u sastavu, a da stvar bude gora povrijeđen je i Aleksa Terzić koji je inače njegova zamjena na toj poziciji.

Oglasi

Treći izbor je Daouda Guindo koji je igrao prije nekoliko dana u prvenstvu, ali na njega Struber ne može da računa jer on uopšte nije prijavljen za mečeve Lige prvaka.

I tu do izražaja dolazi Amar Dedić koji je standardan na poziciji desnog beka. Kapiten Salzburga bi trebao da uskoči u pomoć i večeras zaigra na poziciji lijevog beka što će za bh. reprezentativca svakako biti izazov.

Dedić je i ranije igrao po potrebi na toj poziciji i ona mu nije strana što pokazuje njegovu polivalentnost što je za našeg fudbalera sigurno dodatni plus.

Mediji u Austriji navode da će Dedić biti večeras na lijevom beku, a njegovu poziciju na desnoj strani će vjerovatni zauzeti Leandro Morgalla.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dedić je i ove sezone među ponajboljim igračima Salzburga i upisao je već 24 meča u svim takmičenjima, te je dao čak pet golova i dodao tri asistencije.

Već se zna da pojedini evropski klubovi pomno prate bh. reprezentativca, a činjenica da će večeras zaigrati na poziciji koja nije njegova prirodna samo može donijeti dodatni plus Dediću koji je ranije pokazao da mže igrati i u centralnom dijelu odbrane, ali i dosta ofanzivnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi