Osim najavio duel sa Olimpikom, dotakao se i igračkog kadra, pritiska, spornih situacija...

Sutra duel gradskih rivala na Grbavici

Osim najavio duel sa Olimpikom, dotakao se i igračkog kadra, pritiska, spornih situacija...

Samir Mlaćo

Željezničar će sutra pod imperativom pobjede ugostiti FK Olimpik.

Plavi su se u srijedu oprostili od Kupa, a u prvenstvu nemaju prava na kiks ukoliko žele izboriti Evropu.

Svjestan toga je i Amar Osim koji je najavio meč sa gradskim rivalom.

"Olimpik ima svoje ciljeve koji su legitimni, a i mi svoje, koji su također legitimni. Mislim da imamo više aduta nego što ima Olimpik, bez obzira što smo u lošem nizu rezultata. Zadnjih par utakmica se okrenulo nesretno i nespretno na našu štetu. Imamo dovoljno kvaliteta da će se nas više pitati, uz uslov da ponovimo zalaganje i energiju koju smo imali neki dan u Tuzli. Igrali smo čvrstu utakmicu, te ispustili prolaz dalje", kazao je Osim.

"Imamo motiv, u takvoj smo situaciji da moramo imati motiv. Nadam se da ćemo početi pobjeđivati", dodao je šef struke Željezničara.

Igrački kadar.

"Erić se nije oporavio, a ostali su svi tu. Neke se odmarali u Kupu, i oni su tu. Polako se kompletiramo i po tom pitanju će situacija sve biti bolja i bolja".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Govorio je Osim i spornim momentima na mečevima Željezničara na otvaranju sezone.

"Nismo imali sreće sa tim situacijama. Ne mogu drugačije to protumačiti. Da smo 250 kilomentara zapadno ili istočno ili da imamo VAR, vjerovatno bi donijeli neke druge odluke. To je tako".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
On svom silom zeli da nadmaši svog oca nekom filozofijom svojom koju samo on razumije. Frajer zna da roman isprica a da ništa ne kaze!
12 2
Sarbit2019
"Da bi pobjedio ne smijes Izgubiti"Bolje izgubiti jedan put 3:0 nego tri puta po 1:0"Da smo 250 kilometara Zapadno bili bi udaljeni 500 kilometara Istocno"Nadam se da cemo poceti pobjedzivati jer kad ne pobjedzujemo mi gubimo"Mi imamo ciljeve oni imaju ciljeve sto znaci da svi imaju ciljeve" Podrška za Amawa 1000% Brko zna Brko umije...
12 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti