Ako niste vidjeli Rahmanovićev gol sinoć, mnogo toga ste propustili

Eurogol bh. fudbalera

Ako niste vidjeli Rahmanovićev gol sinoć, mnogo toga ste propustili

E. Ganibegović

Jučer je igrano 46 revanš utakmica drugog pretkola Konferencijske lige.

Između ostalih, u treće pretkolo plasirao se turski Konyaspor za koji nastupaju Ibrahim Šehić, Amar Rahmanović i Amir Hadžiahmetović.

Nakon pobjede od 0:3 u prvoj utakmici i u revanšu je savladan bjeloruski BATE i to s 2:0.

Tim iz Borisova načeo je bivši fudbaler Sarajeva i povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Rahmanović golčinom u 37. minuti.

Konačan rezultat utakmice samo šest minuta kasnije postavlja Calvo i to na asistenciju Amira Hadžiahmetovića koji je asistirao i u prvom meču.

Hadžiahmetović je odigrao prvo poluvrijeme i svoje mjesto ustupio Pavičiću, Rahmanovića je u 60. minuti zamijenio Demir, dok je Šehić branio svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Treba reći i da je Konyaspor utakmicu završio s deset igrača jer je u 74. minuti Cikalleshi zaradio drugi žuti karton koji je značio isključenje.

U trećem pretkolu Konyaspor će igrati dvomeč protiv Vaduza iz Lihtenštajna. 

Top Komentari

haris1000
I nema ga u reprezentaciji
2 0
King_Kenny
...majstorija nema sta.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije