Ambiciozni Wolvesi žele pojačanje iz Reala

Mladom fudbaleru uskoro ističe posudba, ali mjesta među Kraljevima vjerovatno nema

Ambiciozni Wolvesi žele pojačanje iz Reala

Wolverhampton igra odlično od povratka u Premiership, a ove sezone je klub sa Molineuxa legitimni konkurent za jednu od pozicija koje vode u Evropu.

Čelnici kluba su u proteklom periodu odradili odličan posao. Skauting je bio vanserijski, pogođeno je i sa trenerom, pa su Wolvesi prinudnu suspenziju sezone zbog pandemije novog koronavirusa dočekali na šestoj poziciji tabele, samo dva boda daleko od "evropskih pozicija".

Međutim, klub ne krije ambicije i konstatno se mogu pročitati navodi o traganju za novim pojačanjima.

Žele Nuno Espirito Santo i Wolvesi povećati i brojnost portugalske kolonije na Molineuxu, pa se nedavno pojavila vijest da se radi na transferu Sportingovog Joaa Palhninhe.

Danas, međutim, čitamo da Wolvesi traže još ofanzivnih pojačanja, a da je jedan od igrača kojeg žele član Real Madrida Oscar Rodriguez.

21-godišnji Oscar Rodriguez je još prije dvije godine posuđen Leganesu, u čijem dresu pruža sjajne partije.

Pokazao je ovaj ofanzivni veznjak kvalitetno fudbalsko umijeće, ali je jasno i da za njega još nema mjesta u prvom timu Kraljeva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rodriguezova posudba u Leganesu ističe po okončanju sezone, a ne bi čudilo da Real postigne dogovor sa Wolverhamptonom, finansijski puno moćnijim od Leganesa i da 21-godišnjak narednu sezonu dočeka u Premier ligi.

Inače, Rodriguez je ove sezone upisao 26 nastupa za Leganes u LaLigi, postigao je sedam golova i upisao dvije asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi