Amel Tuka družio se sa reprezentativcima BiH

Baždarević poručio da ga očekuje na treningu

Amel Tuka družio se sa reprezentativcima BiH

S. Bošković

Amel tuka, najbolji bh atletičar, danas je posjetio fudbalske reprezentativce Bosne i Hercegovine, koji se u Zenici pripremaju za kvalifikacionu utakmicu protiv Andore, piše službena stranica Fudbalskog saveza BiH.

Tuka je u jednoj veoma vedroj i opuštenoj atmosferi našim fudbalerima zaželio uspjeh u sutrašnjom susretu, ali i u preostalim utakmicama kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Svi reprezentativci Tuki su čestitali za na osvojenoj brončanoj medalji na Svjetskom prvenstvu u atletici, a Emir Spahić, te kapiten Edin Džeko imali su za ovog sjajnog atletičara posebne želje.

"Navikao nas je na uspjehe i sada samo to očekujemo od njega. Na radu je nastup na finalnom mitingu Dijamantske lige u Briselu, tako da navijamo za Amelovu pobjedu koja bi na neki način bar malo ublažila naš poraz.", rekao je Spahić, dok je Džeko još dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Majstore, to je samo početak, prva u nizu medalja i siguran sam da će ih biti još."

Ni selektor, Mehmed Baždarević, nije bio bez komentara da je šaljivo rekao Amelu da zaduži opremu i da ga očekuje na treningu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.